CHEESECAKE & PAJ Efterrätt och gotte Kost Okategorierat PROTEINBAK Recept

Chocolate-mint-fudge-mini-pies

Vad säger ni om jag säger choklad

eller – choklad och mint, för att vara mer exakt…

… eller chokladfudge, kan det kanske locka?

Vad säger ni om jag säger choklad-mint-fudge-mini-paj?

Jag säger mest : ohmy.

Med inspiration från söta Katie gjorde jag idag en sats mini-pajer med krämig, chokladig fudge-fyllning med en fräsch mintsmak, och för att det inte bara skulle smaka mintchoklad utan också se mintchoklad ut så fick de små sötsakerna toppas med en illgrön glasyr (som dock inte smakade mint). En av dem får agera kvällsmål ikväll efter ett grymt benpass som jag strax ska bege mig mot. Inte nog med det, finmiddag har jag planerat till ikväll också. Tisdagar behöver piffas till ibland!
Pajdeg:
  • 2 dl mald mandel
  • 1 dl havregryn
  • 4 msk dadelpuré
  • 2 msk socker (eller sötning, jag använde sötin)
  • 2 msk mjölk
Chokladfudge:
  • 1 paket silkestofu
  • 5 tsk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 msk mjölk
  • 1/8 tsk salt
  • 1/4 tsk pepparmints-arom
  • 2 dl hackad choklad (100 g)
  • ev. sötning

Börja med pajdegen; Rosta havregryn och mald mandel i torr stekpanna tills de fått fin yta. Låt svalna och rör sedan i resten av ingredienserna. Tryck ut i muffinsformar och ställ åt sidan medan du gör chokladfudgen.

Chokladfudge; Smält chokladen i ett vattenbad, låt svalna en aning och mixa alla ingredienser utom pepparmints-aromet till en slät smet. Smaka sedan av med pepparminten, tillsätt lite i taget tills smeten får önskad smak. Önskas sötare smak tillsätt valfri sötning (jag hade riktigt bitter, mörk choklad så jag ville definitivt tillsätta lite sötma, men som sagt, smaka av och avgör själv 🙂 ). Fördela smeten i de pajdegsbeklädda formarna, och ställ in i kylen. De blir bara godare och godare desto längre de ”står till sig”. Jag toppade med en enkel protein-glasyr som jag vispade ihop av proteinpulver, kvarg, vatten och grön karamell-färg.

Du kanske gillar

6 Kommentarer

  • Svara
    Anonym
    25 september, 2012 at 19:09

    Fanny, hur mycket väger du?

    • Svara
      roethlisberger
      25 september, 2012 at 19:48

      haha alltså menar du att det ser ut som jag gått upp eller ner? eller varför frågar du? jag har inga problem att svara på frågan men vore kul att veta ”tanken bakom” 🙂

      • Svara
        Anonym
        25 september, 2012 at 21:01

        Otroligt smal MEN i muskelform, alltså ingen anorexi-varning. Därför jag frågade. Och muskler väger mer än fett.

  • Svara
    emmaeline
    25 september, 2012 at 20:47

    I can’t agree more… Ohmy!! Det där såg galet gott ut. Ett recept som helt klart måste sparas 🙂

  • Svara
    Sally
    27 september, 2012 at 08:49

    Dadelpure hur gör du det? Är det så lätt som mixade dadlar med lite vatten?

    • Svara
      roethlisberger
      27 september, 2012 at 10:21

      man blötlägger dadlar i några timmar i kylen, sedan häller man av vattnet och mixar dem! superenkelt och jättegott också att ha i yoghurt, på macka, i bars.. 🙂

Lämna ett svar till emmaeline Avbryt svar