Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Vardagsuppdatering

Het cashewsås som gör vilken middag som helst till finmiddag

Kvällens middag blev en rätt enkel historia som piffades till med en fantastisk sås – het cashewsås. Jag har länge velat testa att göra sås på cashewnötter, men det har som aldrig blivit av tidigare. Något jag ångrar nu, för det var verkligen alldeles underbart gott!

 

 

Sås för 3-4 personer:

  • 2 dl cashewnötter
  • en bit (ca 2-3 cm) färsk ingefära
  • 4 tsk sambal oelek
  • 4 tsk flytande honung
  • 4 msk vit balsamvinäger
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dryg dl vatten
Blötlägg nötterna minst 4 timmar. Mixa dem sedan, tillsätt övriga ingredienser och mixa tills du får en jämn smet. Om du vill ha en lite lösare sås tillsätter du bara lite mer vatten.

Du kanske gillar

5 Kommentarer

  • Svara
    jwes
    3 oktober, 2012 at 19:48

    men vad GOTT! måste verkligen testa 😀 och fantastiska bilder som vanligt!

    • Svara
      roethlisberger
      3 oktober, 2012 at 20:37

      det var det! Och TACK 🙂

  • Svara
    TEBE
    4 oktober, 2012 at 09:38

    wow, jeklars va smasken!

    Mvh

  • Svara
    Sally
    5 oktober, 2012 at 11:41

    Gud va gott! Tar du bort blötläggninngsvattnet innan du mixar?

    • Svara
      roethlisberger
      5 oktober, 2012 at 11:59

      Det var det!! Ska jag garanterat göra om! Ja, det häller jag bort (men vill man ha tunnare konsistens kan det ju vara en god idé att använda av det vattnet istället för att ta nytt!)

Lämna ett svar till Sally Avbryt svar