Efterrätt och gotte Kost Mellis & Kvällis MJUKA KAKOR & MUFFINS Recept Vardagsuppdatering

Kanelbullar… och för att få lite choklad: nutella-bullar

Jag hade faktiskt ingen aning om att det var kanelbullens dag idag (tänk, vad man lär sig mycket av att titta på Vakna med The Voice). Ändå lyckades jag time:a in att baka kanelbullar igår, något jag nog aldrig (!) gjort förr. Hur sjukt passande var inte det då?! 😀 jag gjorde två sorters bullar : hederliga kanelbullar som sagt, och så en variant med hasselnötter och choklad, det blev alltså någon slags nutella-bullar.

Kanelfyllning:

  • dadelpuré
  • kanel
Hasselnöt/choklad-fyllning:
  • dadelpuré
  • kakao
  • kakaonibs
  • hasselnötter (jag mixade mina nötter, går också att hacka eller mala)
  • sötin/socker (dadlarna sötar tillräckligt i kanel-fyllningen, men här med hasselnötterna behövs lite mer sötning) smaka av!

Deg för två plåtar:

  • 8 äggvitor
  • 2 dl kvarg (på ett ungefär, avrunda uppåt)
  • 1,5 dl pofiber
  • 0,6 dl fiberhusk
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 msk sötin
  • en nypa salt
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa upp äggvitorna till ett vitt fluff, tillsätt sötin och vispa lite till. I med resten och vispa/rör till en deg/smet. Lägg hälften på ett bakplåtspapper, lägg ett nytt bakplåtspapper över och kavla ut. Pensla lite vatten över bakplåtspappret, vänd och pensla andra sidan. (På så vis får du lättare av pappret.) Dra bort det övre bakplåtspappret, bre på fyllning och rulla ihop (det var därför vi penslade den andra sidan först, för att nu lätt kunna rulla). Skär bullar, ca 1,5-2 cm, och lägg antingen på ett bakplåtspapper, eller i muffinsformar, och skjut in i ugnen. Grädda i ca 13 minuter, håll helt enkelt koll på ytan och ta ut dem när de ser ut som du önskar 🙂

Du kanske gillar

13 Kommentarer

  • Svara
    Zandra
    4 oktober, 2012 at 09:15

    Vilka fina bilder du tar! Precis som i en kokbok 🙂

  • Svara
    Julia
    4 oktober, 2012 at 13:06

    Men åh de ser ju sjukt goda ut! 🙂 Men helt ärligt, blev de lika goda som de ser ut? Är de värda att baka? 😉

    • Svara
      roethlisberger
      4 oktober, 2012 at 14:12

      Haha, jag tycker faktiskt de blev riktigt goda! Bakpulvret gjorde degen fluffig, och fyllningarna var sååå goda, hade lätt kunnat äta dem med sked! 😉 som sagt, glöm INTE att söta extra om du gör hasselnöt/choklad-bullarna!!

    • Svara
      roethlisberger
      4 oktober, 2012 at 14:12

      OCH – gör myyyycket fyllning 😉 smask!

  • Svara
    Katarina
    4 oktober, 2012 at 16:06

    När kommer din bok ut?(???!!) Längtar längtar längtar!!!

    • Svara
      roethlisberger
      5 oktober, 2012 at 06:31

      jobbar på den 😉 lovar att jag kommer hålla er uppdaterade 🙂

  • Svara
    jonna
    4 oktober, 2012 at 17:14

    Åh, så fantastiskt. jag har länge funderat på hur jag ska kunna göra en bra bulldeg, nu jäklar. Tacktacktack för den otroliga inspiration du ger mig, waaah!

    • Svara
      roethlisberger
      5 oktober, 2012 at 06:31

      TACK själv, så kul att kunna inspirera 😀

  • Svara
    klaar
    4 oktober, 2012 at 20:59

    Vart finner man dadelpure ?:D

    • Svara
      roethlisberger
      5 oktober, 2012 at 06:30

      man gör den själv! Blötlägg dadlar några timmar/över natten – mixa. Superenkelt men världens bästa puré och grym att söta med!

  • Svara
    caam
    5 oktober, 2012 at 05:57

    Amen GOTT!! 😀

  • Svara
    nathalie
    9 oktober, 2012 at 16:29

    ungefär hur mkt dadelpure tog du? Jag har gjort ca 1,5 dl nu.. Behöver veta om jag ska göra mer 🙂

    • Svara
      roethlisberger
      9 oktober, 2012 at 18:38

      det räcker nog 🙂 låter ganska lagom! Jag vet inte exakta mått på hur mycket jag använde, men 1,5 dl var nog ungefär vad jag körde med så det borde funka fint! 🙂

Lämna ett svar till caam Avbryt svar