BROWNIES & BLONDIES Efterrätt och gotte Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

Kraftig och intensiv Chokladfudgekaka

Vad jag förevigat på bilden nedan? Nä men ni vet, bara en helt vanlig protein fudge brownie, nästintill begravd under tre ton hallon/vanilj-kräm.
kidneyfudge3Det här är ingen vanlig brownie. Ingen vanlig fudge. Den är lite bättre. Bättre för att den inte innehåller massa bajs (duh), bättre för att den är pimpad med protein, bättre för att den är så långt ifrån torr eller mjölig eller äggig eller vad-som-nu-kan-bli-fel-när-man-nyttifierar-godsaker. Den här fudge brownie:n är kladdig, chokladig och hälsosam. Win win win, skulle man också kunna säga.kidneyfudge2Men jag tänker inte ljuga. Vi snackar intensiv, kraftig chokladsmak. Inte Marabou mjölkchoklad-söt. Vi snackar mööörk choklad (som man ska suuuga på i hundra år för att ana sötman). Men tillsammans med den väldigt söta frostingen (som jag inte rekommenderar att inta ”ren”, söt är den!) blir det BANGBANGBOOOOM : protein-p-p-peeerfekt.kidneyfudge1

  • 200 g kidneybönor (det funkar säkert med svarta bönor också)
  • ca 75 g kokta rödbetor
  • 1 dl kakao
  • upp emot 1 dl sötningsströ (tillsätt successivt tills du är nöjd)
  • 85 g (2/3 dl) äggvita
  • 2 msk gojibär
  • 25 g kasein (vanilj eller choklad)
  • 50 g pumpapurée (du kan säkert använda blomkålspurée eller liknande också)
  • 1/2 dl mjölk

–> jag använde som vanligt en liten form, för en ”normalstor” : dubbla receptet <–

Sätt ugnen på 160 grader. Skölj bönorna noga, låt rinna av och torka lite extra med hushållspapper. Mixa allt, häll i en väl fettad form med löstagbara kanter och grädda i ca 30-35 minuter, eller upp emot en timme för stor form, tills den är helt fast (skär i den med en kniv – den ska komma ut utan kladd).kidneyfudge4Eftersom jag tycker kombon bär+jordnötssmör är så nära perfektion man kan komma (allt blir i och för sig bättre med jordnötssmör) så åt jag min bit med världens största klick jordnötssmör, och över alltihop hällde jag yoghurt. Och så lite flingsalt på det… fångade serveringen på instagram:iphonekidney

Du kanske gillar

7 Kommentarer

  • Svara
    Rund är också en form!
    14 april, 2013 at 20:27

    Kidneybönor, pumpa och gojibär? Oväntade ingredienser. Men det ser riktigt smarrigt ut! 😀

  • Svara
    Träningsglädje
    14 april, 2013 at 22:37

    men åh, ser alldeles ljuvlig ut!

  • Svara
    Erika
    15 april, 2013 at 05:22

    Hur stor är din lilla form?? 🙂

  • Svara
    Gunilla
    15 april, 2013 at 09:53

    Mums! Vad skulle man kunna ta istället för kasein? (dvs, inte proteinpulver…) Mandel- eller kokosmjöl??

    • Svara
      roethlisberger
      15 april, 2013 at 10:44

      kasein är vad som ”gör” konsistensen. så jag skulle inte rekommendera att byta ut mot mjöl, det lär bli vääldigt torrt och ja, mjöligt i konsistensen.

  • Svara
    Livia
    30 september, 2013 at 13:56

    Vad gör du vanilj/hallon toppingen av? Är det prottefluff?

  • Svara
    Elsa
    3 maj, 2014 at 08:51

    Är jag blind eller står inte receptet till frostingen? Minns du hur du gjorde det? Skulle verkligen vilja smaka på denna kaka, den ser ju ut att vara typ hur god som helst!

Lämna ett svar till Erika Avbryt svar