Vad jag förevigat på bilden nedan? Nä men ni vet, bara en helt vanlig protein fudge brownie, nästintill begravd under tre ton hallon/vanilj-kräm.
Det här är ingen vanlig brownie. Ingen vanlig fudge. Den är lite bättre. Bättre för att den inte innehåller massa bajs (duh), bättre för att den är pimpad med protein, bättre för att den är så långt ifrån torr eller mjölig eller äggig eller vad-som-nu-kan-bli-fel-när-man-nyttifierar-godsaker. Den här fudge brownie:n är kladdig, chokladig och hälsosam. Win win win, skulle man också kunna säga.Men jag tänker inte ljuga. Vi snackar intensiv, kraftig chokladsmak. Inte Marabou mjölkchoklad-söt. Vi snackar mööörk choklad (som man ska suuuga på i hundra år för att ana sötman). Men tillsammans med den väldigt söta frostingen (som jag inte rekommenderar att inta ”ren”, så söt är den!) blir det BANGBANGBOOOOM : protein-p-p-peeerfekt.
- 200 g kidneybönor (det funkar säkert med svarta bönor också)
- ca 75 g kokta rödbetor
- 1 dl kakao
- upp emot 1 dl sötningsströ (tillsätt successivt tills du är nöjd)
- 85 g (2/3 dl) äggvita
- 2 msk gojibär
- 25 g kasein (vanilj eller choklad)
- 50 g pumpapurée (du kan säkert använda blomkålspurée eller liknande också)
- 1/2 dl mjölk
–> jag använde som vanligt en liten form, för en ”normalstor” : dubbla receptet <–
Sätt ugnen på 160 grader. Skölj bönorna noga, låt rinna av och torka lite extra med hushållspapper. Mixa allt, häll i en väl fettad form med löstagbara kanter och grädda i ca 30-35 minuter, eller upp emot en timme för stor form, tills den är helt fast (skär i den med en kniv – den ska komma ut utan kladd).Eftersom jag tycker kombon bär+jordnötssmör är så nära perfektion man kan komma (allt blir i och för sig bättre med jordnötssmör) så åt jag min bit med världens största klick jordnötssmör, och över alltihop hällde jag yoghurt. Och så lite flingsalt på det… fångade serveringen på instagram:
7 Kommentarer
Rund är också en form!
14 april, 2013 at 20:27Kidneybönor, pumpa och gojibär? Oväntade ingredienser. Men det ser riktigt smarrigt ut! 😀
Träningsglädje
14 april, 2013 at 22:37men åh, ser alldeles ljuvlig ut!
Erika
15 april, 2013 at 05:22Hur stor är din lilla form?? 🙂
Gunilla
15 april, 2013 at 09:53Mums! Vad skulle man kunna ta istället för kasein? (dvs, inte proteinpulver…) Mandel- eller kokosmjöl??
roethlisberger
15 april, 2013 at 10:44kasein är vad som ”gör” konsistensen. så jag skulle inte rekommendera att byta ut mot mjöl, det lär bli vääldigt torrt och ja, mjöligt i konsistensen.
Livia
30 september, 2013 at 13:56Vad gör du vanilj/hallon toppingen av? Är det prottefluff?
Elsa
3 maj, 2014 at 08:51Är jag blind eller står inte receptet till frostingen? Minns du hur du gjorde det? Skulle verkligen vilja smaka på denna kaka, den ser ju ut att vara typ hur god som helst!