Dåligt med uppdatering, pga dåligt med nyheter i livet, helt enkelt. Sedan jag kom hem i söndags har måendet varit svajigt både fysiskt och psykiskt – någon form av förkylning/influensa och lite dåligt med mentalt pepp på livet överlag. Schweiz-besök brukar ha den effekten på mig, jag kommer hem helt utmattad och är på banan först cirkus en vecka efter hemkomst.. Idag har jag legat tokdäckad hela dagen, först när middagen skulle lagas tog jag mig ur sängen.
Det blev en enkel, men väldigt god middag. Krispiga chicken nuggets med klyftpotatis. Jag har länge haft ett paket cornflakes stående i skåpet med tanken att göra just detta, men aldrig fått tummen ur, liksom. När jag nu äntligen gjort det, kan jag konstatera att det blev lika gott som jag hoppats! Flingorna är alltså från Urtekram och gluten- socker- och ja, allt-utom-majs-fria cornflakes som består av just majs. Bara. Det vill säga det man egentligen vill ha när man köper cornflakes, och de är sådär riktigt krispiga – precis som jag vill ha dem!
Jag gjorde såhär: jag skar två stora kycklingfiléer i bitar. Vände dem först i ägg som jag med en gaffel ”vispat” ihop med lite kebabkrydda. Sedan vände jag dem i krossade cornflakes, la dem på en bakplåtspappersklädd plåt och körde i ugnen ca 20-25 minuter på 175 grader. Tills de är genomstekta helt enkelt. Bredvid dem fick ett gäng potatisar med olja och krydda plats också, passade ypperligt till!Såhär såg det ut hos mig på instagram ikväll, det vill säga såhär såg maten ut upplagd och redo att förtäras (plus sweetchilisås, såklart. Sås är ju obligatoriskt.) ;
9 Kommentarer
elin
15 januari, 2014 at 22:24dessa ska göras snarast! (har dock fullkornsflingor bara) men gör inte så mycket! så himla gott med nuggets och vill verkligen inte äta från mc donalds eller liknande.
roethlisberger
16 januari, 2014 at 09:37prova med vilka flingor som helst, borde funka bra! (Så kriiiispiga som möjligt tycker jag då 😉 eller mandelmjöl eller sesamfrön, funkar också bra!
Träningsglädje
15 januari, 2014 at 22:27kram på dig!!! ska testa den där kycklingen – ser GOD ut!
roethlisberger
16 januari, 2014 at 09:40Kram tillbaka <3 och ja prova!! Går inte att misslyckas med och alla uppskattar ju mat som går snabbt, enkelt och smakar GOTT 🙂
Liselott
16 januari, 2014 at 08:48Åh, vad roligt att du är tillbaka! Hoppas du känner dig bättre både till kropp och sinne snart 🙂
Frida
16 januari, 2014 at 10:32Du är banne mig ett geni! ser vansinnigt gott ut, detta MÅSTE jag göra 🙂
Frida
16 januari, 2014 at 10:34passar på att länka denna video, som jag såg häromdagen. https://www.youtube.com/watch?v=-fuL-E2hPlc#t=309 Varför köpa fron donken när man kan göra själv?
Smulan
16 januari, 2014 at 12:13Hej Fanny!
Kan du inte lägga upp hur en typisk dags matintag ser ut? Antalet mål och hur mycket man bör äta?
Jag tror att jag äter för lite 🙁 Jag äter 5-6 mål om dagen men jag misstänker att målen är för små..
Speciellt när jag läste detta:
http://trendotraning.se/2013/12/04/en-dags-maltider-nu-och-da/
Kan du annars rek hur man bör äta och gärna ge tips på mjölk- och glutenfria maträtter? 🙂
Eller finns det någon hemsida som har bra info som du kan rekommendera?
Tack för din blogg!
Elin
16 januari, 2014 at 12:13OBS att om man inte är gluten, kan man köpa Garants ekologiska corn flakes. 94% majs och inget socker. Tips!!