Att baka hälsosamt med barn – lite om min workshop och recept på enkla (& barnvänliga!) Hälsosamma Chokladbollar

september 28, 2014

Denna helg var det äntligen dags för Anna och Millas event Frisk & Stark Familj som hölls på Wenngarn. Jag åkte över imorse för att ha en workshop med några av barnen. Vid nio var jag på plats och intog det söta ”skafferiet” som lokalen kallas ; det kändes som en gammeldags gårdsbutik med massor av smålådor, söta handtag och bruna påsar – hur gulligt som helst! Längst fram dukade jag upp ingredienser, färgglada bunkar och la fram receptlappar för de baksugna tjejer och killar som skulle tillbringa timmen med mig.

friskstark1

 

Jag valde att använda eko råvaror och receptet var både nöt- och glutenfritt så att alla skulle kunna vara med och både baka och smaka!

friskstark2

 

Åldern på de 8 söta deltagarna var allt från 3 till 11 år – men det var inga problem alls utan jag satt med en underbar treåring i knät och rullade chokladbollar medan de lite äldre tjejerna hann göra både en och två laddningar till ; de fattade snabbt galoppen där jag sa att strunta i måtten och smaka istället – är det gott är det bra! Så det var kladdiga fingrar, bruna kakaofäckar på näsan och kokos lite överallt. Precis som det ska vara i gotte-köket, med andra ord! Efter baket städade jag undan och barnens bollar fick vila i kylen medan lunch serverades, till efterrätt fick sedan föräldrarna smaka på de chokladiga och hälsosamma bollarna.

friskstark3

 

Jag ska inte ljuga – det var både en och två rynkad näsa när jag berättade att vi skulle använda ”äckliga dadlar” och kokosolja. Det var frågande ögon som läste receptet på bara 5 ingredienser; ska det här bli goda chokladbollar?! Men allihop satte igång och när fingrarna fick slickas och skålarna skrapas var det plötsligt helt andra miner och som jag skrev gjorde alla utom de allra minsta deltagarna flera laddningar bollar (de körde på tills ingredienserna jag tagit med -för 15 barn- tog slut!)

friskstark4

 

Tack tjejer och killar för att ni ville komma och baka med mig, och tack Anna och Milla för att jag blev tillfrågad att hålla en workshop på ert härliga event. Det var otroligt roligt och jag ser fram emot många kommande äventyr i liknande stil!

Och slutligen, här är det enkla, barnvänliga och väldigt goda receptetHälsosamma Chokladbollar! Gillar man kaffe rekommenderar jag att slänga ner en matsked starkt sådant också, det gör jag gärna hemma men under dagens workshop skippade vi det. Smaksak! (och ja, jag gillar att pyssla. Jag vill alltid göra saker med hjärta, känsla och genuin glädje – det kanske syns även på mina receptlappar…)

friskstark5

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Maja september 29, 2014 at 4:49 f m

  Vad söta! Hoppas du får en bra och fantastisk start på denna vecka, kram :)
  http://www.healthymaja.devote.se

 • Reply Ellenore september 29, 2014 at 12:42 e m

  Alltså vad söt du är!

 • Reply Anna - Trend o träning september 29, 2014 at 4:13 e m

  Söta du – STORT TACK för att du var med oss & gjorde ett så bra jobb med barnen. Bollarna var jättegoda tyckte både vi vuxna & barn. Du är fantastisk <3

 • Reply coachmilla.com september 30, 2014 at 8:30 e m

  Tack, tack och tack. Det finns inget bättre än lyckliga barn! Grymt jobbat!

 • Reply Karin FitnessochHälsa oktober 2, 2014 at 8:19 e m

  Kan tänka mig att de bollarna var grymt goda! Vilken bra grej för barnen att få göra!

  • Reply roethlisberger oktober 2, 2014 at 10:17 e m

   De var både goda och enkla – barn som vuxna gillade dem! :)

 • Reply Svar på frågor del II | ROETHLISBERGER oktober 30, 2014 at 4:27 e m

  […] jag, vem är väl jag att förvarnas om kungligt besök liksom) och jag skulle nog göra mina hälsosamma chokladbollar som är löjligt enkla men faktiskt min nuvarande favvo. Görs mest hela tiden, flera laddningar i […]

 • Reply Hälsosamma Kärleksmums på Frisk & Stark Familj – ROETHLISBERGER maj 15, 2015 at 2:58 e m

  […] Milla’s event blir aldrig annat än superlyckade. Även om jag både denna gång och under förra Frisk & Stark Familj bara gästat några få timmar så är det omöjligt att undgå deltagarnas energi och glädje, […]

 • Leave a Reply