DRYCKER & SMOOTHIES Inspiration och pepp Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK Recept Vardagsuppdatering

Chocolate Hulk Smoothie

En smoothie som smakar förvillande likt smält gräddglass.. med chokladsmak, såklart. Fast ni vet, med spenat och avocado.

Jodå. Spenat och avocado.

Det är faktiskt ett himla bra tips om man har svårt att få i sig (eller barnen! …eller eh, mannen?) den hälsosamma spenaten – att mixa det fryst i en smoothie som maskeras med kakaosmaker. Avocado bidrar med, förutom nyttigheter, en grym krämig och len konsistens. Man kan använda färsk avocado, eller fryst. Sistnämnda finns tärnad i frysdisken på ICA, men jag använde denna gång en färsk sådär perfekt mogen frukt.

chocohulk2

Ja och som pricken över i hade jag i en (eller tre) stor sked mandelsmör från Barney Butter i smaken cocao+coconut (som jag fick hem från trendyfoodnordic). Så galet gott! Mandelmjölk och kakao på det, och vill man så passar det fint att slänga ner en skopa proteinpulver i chokladsmak också. I vanlig ordning när jag gör smoothies på en höft såhär så mäter jag inte utan slänger ner i mixern och kör ba. Men jag minns i alla fall vad jag hade i, nämligen detta;

  • fryst bladspenat (en stor näve)
  • 1 avocado
  • mandelmjölk (runt en 3 dl)
  • 2-3 msk mandelsmör (Barney Butter med choklad- och kokossmak)
  • kakao (mycket. Can’t be to much)
  • proteinpulver – jag tog någon sked chocolate smooth

Mix mix mix. Drick drick drick. Se skjortan spricka pga dina svällande hulk-muskler. Gå till gymmet och lyft lite skrot. Repeat.

chocohulk1

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar