kitchenstories Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Vardagsuppdatering

Lättlagad lax-lyx

tisdagsmiddag

Långt bak i blogg-arkivet, skrivet en tisdag för tre och ett halvt år sedan, hittade jag det här receptet på lättlagad lax-lyx. En stor favorit hos mig som jag vill tipsa om nu igen, såhär en annan tisdag, tre och ett halvt år senare.

För 2-3 personer:
• 2-3 portionsbitar lax
• 1 liten burk crème fraiche
• 100 gram ädelost (jag gillar Kvibilles)
• 1/2 dl hackad persilja
• 1/2 msk citronskal, finrivet
• Salt och peppar (jag använder både svart- och vitpeppar)
• 1-2 msk olivolja


Gör såhär
:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mosa ihop crème fraîche, ädelost, persilja och citronskal i en skål, smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  3. Lägg laxbitarna i en olivolje-smord ugnsform, skär ett snitt mitt på varje bit, ca 1-2 cm djupt (beroende på hur tjock laxen är) och ca 5 cm långt.
  4. Fylla skåran med oströra och bre resten på toppen. Tillaga i mitten av ugnen, mellan 10 och 30 minuter, beroende på hur tjocka laxbitarna är.
  5. Servera med valfritt tillbehör, mina favoriter är färskt grönt och ris.

Du kanske gillar

3 Kommentarer

Lämna ett svar