kitchenstories Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Recept Tillbehör Vardagsuppdatering

”Cheese & Jalapeno”-proteinbollar

min instagram var jag igår lite fräck och la upp en bild på min lunch, innehållandes supergoda Cheese & Jalapeno-proteinbollar, utan att dela med mig av recept. Såhär såg det ut;

cheesejalapeno1

Som synes var gårdagens lunch en typisk ”plocke-lunch” med diverse småsaker, som tillsammans fick bli någon form av lätt måltid för mig att slänga i mig mellan de hundraelva sakerna jag gjorde igår.

Proteinbollarna var en idé som från början kommer från min kärlek till hamburgerkedjan MAX’s Chili Cheese. Jag ääälskar chili cheese! Mina proteinbollar hade inte smält ost-mitt (vilket i och för sig inte är svårt att få till, jag bara hade ingen ost hemma.. nästa gång kör jag på en bit ost i mitten också!) men smaken blev precis vad jag hoppats på! Ost- och chili smaken kommer från My Protein’s protein bites i smaken ”cheese and jalapeno”, som jag krossade och blandade med avfettat mjöl av både mandel och sesam. För extra smak hade jag i lite av favvokryddan fiesta lime, men man kan givetvis smaksätta precis hur man vill.

cheesejalapeno2

12 små bollar:

  • 1 påse (30g) protein bites i smaken ”cheese and jalapeno”
  • 1/2 dl mandelmjöl (jag använder det här avfettade mandelmjölet)
  • 1/2 dl sesammjöl (jag använder det här avfettade sesammjölet)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 1/2 tsk fiesta lime
  • 1 ägg
  • 1 msk neutral kokosolja (smält)
  • 2 msk mjölk

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 220 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  2. Krossa chipsen genom att öppna påsen (bara lite, för att luften ska kunna komma ut) och ”knåda” den sedan ordentligt tills det blir ett mjöl.
  3. Rör ihop de krossade chipsen med resterande torra ingredienser i en skål.
  4. Rör ihop ägg, kokosolja och mjölk i en annan skål.
  5. Vänd ner den torra blandningen i den blöta och rör ihop till en deg. Rulla till bollar och placera på den förberedda plåten.
  6. Grädda i ca 8-10 minuter.

Du kanske gillar

5 Kommentarer

  • Svara
    Uppochhoppa
    19 augusti, 2015 at 12:45

    Jag älskar också de små söta påsarna med djur på, och kidsen, men har jag tur får jag behålla dem för mig själv!

  • Svara
    E
    19 augusti, 2015 at 20:03

    Åh snälla söta Fanny experimentera ihop en riktigt bra chili cheese-kopia 😀 😀
    Eller tror du det skulle funka att utesluta crispbitesen o peta i riven cheddar och hackad chili istället? 🙂

    Från ett annat stort chilicheeseFan 😀

    • Svara
      roethlisberger
      20 augusti, 2015 at 10:21

      Hehe tro mig, efter de här bollarna var det ganska klart att det är precis vad jag ska göra! 😉

      • Svara
        E
        20 augusti, 2015 at 20:46

        Hurra 😀 😀

  • Svara
    Marja - Baka Sockerfritt
    20 augusti, 2015 at 08:40

    Oo, jag såg denna bild på din insta! Ser ju fantastiskt gott ut 🙂

Lämna ett svar