Efterrätt och gotte Julmys Kost Mellis & Kvällis RAWDESSERTER Recept Vardagsuppdatering

Chokladdoppad ”fluffig” banan- & jordnötsfudge

Hoppsan! Jag trodde att jag postat det här receptet redan innan månadsskiftet nov/dec, det var nämligen då jag gjorde det. Meeen så hittade jag det nu, sparat som utkast. Lite snopet, meeen jag antar att fluffig (chokladdoppad) banan- och jordnötsfudge funkar lika bra idag? Här kommer det i alla fall!

Eftersom min råa chokladfudge blev så bra ville jag testa att göra en till variant, och bestämde mig för att köra på smakkombon banan+jordnötssmör. Det blev lite annorlunda denna gång och det visade sig att det är såhär man gör en fluffig fudge!

bananpbfudge

För 16 bitar fudge:

+ 100g choklad

* Direkt man gjort kokossmöret är det mjukt och ”flytande”, sedan stelnar det till rejält. Så köpt kokossmör eller hemgjort som stått ett tag behöver smältas innan man gör fudgen.

Gör såhär:

  1. Mixa ihop alla ingredienser till en jämn, väldigt tjock ”smet”/deg.
  2. Platta ut till en rektangel på en bit bakplåtspapper eller plastfolie ställ in i kylen över natten.
  3. Nästa dag, smält chokladen, skär fudgen i bitar och täck dem med den smälta chokladen.

Du kanske gillar

1 Kommentar

  • Svara
    Linda
    6 december, 2015 at 17:29

    Hej! Vad är det för hållbarhet och hur är förvaringen på dessa respektive dina chokladfudge??
    kan man byta ut avokado mot banan i det recept på chokladfudge?
    mvh Linda

Lämna ett svar

fyra × ett =