Såhär tänker jag om balans

januari 20, 2016

Balans, talas det mycket om i hälsokretsar. Vad är balans? Att kontrollerat göra ”lite av varje”, för att man vet hur viktigt där det? Att man måste ha lite av varje för att hamna där någonstans mittemellan olika extremiteter? Är det balans?

Jag tänker att balans inte handlar om kontroll. Jag tänker att balans handlar mindre om att konstant vilja hålla fast vid en specifik struktur och sätt att ”kontrollerat göra lite av varje”, och mer om att kunna släppa taget. Att kunna inte hålla fast, helt enkelt.

Jag tänker att balans är att om och när oväntade saker sker, så tappar man inte genast fotfästet och faller omkull. Balans är inte kontroll, balans är att inte ha problem med att släppa den.

Vad tänker du om balans? 

inlaggbalans

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply J januari 20, 2016 at 10:29 f m

  Jag tänker nog att du just beskrev balans precis på det sättet jag ser det på! =)

 • Reply Maja januari 20, 2016 at 10:33 f m

  Jag håller med till 100 %!
  http://www.healthymaja.devote.se

 • Reply Veronika januari 20, 2016 at 12:36 e m

  Jag hade inte kunnat säga det bättre själv! Jag har räknat kalorier i flera år, och har ganska nyligen insett att jag behöver släppa kontrollen, att bara lära mig att vara, och lära känna kroppen igen ;) Tack för en bra blogg förresten! ;)

 • Reply Elna januari 20, 2016 at 1:31 e m

  Balans för mig startar med sömn. Får jag sova ordentligt och följa min klocka blir jag glad, lycklig, kreativ och bra – jag har nödvändigtvis inte ordning på allt men jag kan hantera. Och att hantera livet utan att gå sönder, det är balans för mig.

 • Reply ISA januari 20, 2016 at 3:19 e m

  haha jag läste ”balans handlar om kontroll”.. jag ba whaataaa!? dont agree ;) balans handlar väl om att kunna göra precis det man vill utan att få dåligt samvete beroende på valet.

 • Reply Filippa januari 20, 2016 at 3:34 e m

  Haha spännande det här, för mig är nog balans tvärtom. För att jag ÄR tvärtom. Givetvis handlar balans om att tillåta sig släppa kontrollen, men samtidigt mår JAG bäst av struktur. Det är sådan jag är, vilket jag fått acceptera. Jag behöver kontroll. Men samtidigt planerar jag ”balanskvällar” om vi kan kalla dem så. Ett tungt träningspass på dagen där jag ätit mina luncher enligt matschema, men att till kvällen kunna göra ta ett glas vin OM JAG VILL eller gå ut på restuarang (precis som jag ska göra ikväll, och drick vin) för att sedan vara tillbaka i rutin imorgon. Det är balans FÖR MIG.

 • Reply Anna Jansson januari 20, 2016 at 4:40 e m

  För mig handlar balans om lagom dos kontroll och att kunna hantera det oförutsedda. Lite struktur som hjälper mig på rätt väg men samtidigt att inte gå omkull när det blåser för hårt.

 • Reply Jessica januari 22, 2016 at 11:33 f m

  Balans är att må bra. Att kunna släppa kontrollen och ändå inte hamna i något vägdike. :)

 • Reply Genus januari 23, 2016 at 6:55 f m

  Otroligt bra skrivet! Precis så som du skriver, det är först då vi släpper kontrollen som vi kan uppleva hur balansen över huvud taget kan kännas! För mig handlar balansen om att ha en viss riktlinje man följer, ett tråd som går igenom ens liv, något som vi inte klamrar oss vid och kanske förlorar ur syn ibland, men det finns där, någonstans. Som lindansarens ryggrad.

 • Leave a Reply