Efterrätt och gotte GODIS kitchenstories Recept

Godis till påsk: Chokladtryffel med passionsfrukt

Som jag skrev i början av veckan så inledde jag den med att ha gotte-verkstad här hemma. Nästa helg är det påsk och likt de flesta högtider är det ett ypperligt tillfälle att kreera nya godsaker! Även om jag själv kommer köpa hederligt lösgodis både en och två gånger (aaok förmodligen ganska många gånger mer än så) innan påskhelgen är över. Jag har fortfarande det där väldigt logiska tänket att jag ”tjänar” på att köpa saker när det är extrapris.. så jag skyller på det. Framför allt när det handlar om godis.

I alla fall. Först ut att postat här i bloggen är dessa lena, chokladiga (och allmänt bara dögoda) chokladtryfflar som verkligen smälter i munnen. Mörk choklad kombineras med passionsfrukt som ger en spännande ”exotisk touch”, och till min egen (och mitt något bristfälliga tålamod’s) förtjusning uppfyller receptet i sig samtliga punkter på den här tre-bra-grejer-listan:

  1. de är enkla att göra (du kan liksom inte misslyckas, så enkelt är det)
  2. de går snabbt att göra (effektiv arbetstid typ 1 minut. Under tiden de sedan stelnar kan man göra annat godis!)
  3. de är väldigt väldigt goda!

passionstryffel1passionstryffel2

Mörk chokladtryffel med passionsfrukt: (ca 10-12 tryfflar)

  • 100g mörk choklad
  • 3/4dl grädde (5 msk)
  • 2 tsk kokosolja eller smör
  • 2 tsk fibersirap gold (självklart funkar det lika bra med honung eller annan sirap)
  • 1 passionsfrukt
  • kakao att rulla i

Gör såhär:

  1. Hacka chokladen och lägg i en skål. Ringla över sirapen och gröp ur passionsfrukten (ner i samma skål)
  2. Värm grädde och kokosolja/smör i en kastrull och häll över den hackade chokladen.  Rör tills chokladen smält.
  3. Låt tryffelsmeten svalna något innan du ställer in den i kylen i några timmar.
  4. När smeten stelnat och blivit tjock nog att rulla, formar du tryfflar (äggformade om du önskar extra påsk-feeling) som du rullar i kakao.
  5. Förvara tryfflarna i kylen.

Håll utkik i dagarna, då jag postar recept på krispig citron- & kokostryffel och cakepops!pask3st

Du kanske gillar

6 Kommentarer

  • Svara
    Maja
    19 mars, 2016 at 13:09

    Med din snygga kropp, hade jag också unnat mig det här. Gudars vad gott! Själv har jag inte rört något sött på snart 2 år. Kämpar allt vad jag har för att få en lika snygg kropp som din.

    Förresten! Ett tips till alla oss som gillar att träna men inte vill slösa pengar på träningsprylar. Hittat ett ställe där man gör undersökningar som ger poäng som man sedan kan byta ut mot märkesgrejer helt gratis. Craft t.ex. Man kan även köpa Le Creuset, KitchenAid m.m. http://tinyurl.com/o622tyu

  • Svara
    Maja
    19 mars, 2016 at 13:09

    Med din snygga kropp, hade jag också unnat mig det här. Gudars vad gott! Själv har jag inte rört något sött på snart 2 år. Kämpar allt vad jag har för att få en lika snygg kropp som din.

    Förresten! Ett tips till alla oss som gillar att träna men inte vill slösa pengar på träningsprylar. Hittat ett ställe där man gör undersökningar som ger poäng som man sedan kan byta ut mot märkesgrejer helt gratis. Craft t.ex. Man kan även köpa Le Creuset, KitchenAid m.m. http://tinyurl.com/o622tyu

  • Svara
    Linda Assarsson
    20 mars, 2016 at 20:59

    Ser supergott ut Fanny ??

    • Svara
      roethlisberger
      21 mars, 2016 at 14:33

      Hihi täänk för det var det! 😀 Synd bara att finsaker som chokladtryfflar tar slut på tok för fort…

  • Svara
    Linda Assarsson
    20 mars, 2016 at 20:59

    Ser supergott ut Fanny ??

    • Svara
      roethlisberger
      21 mars, 2016 at 14:33

      Hihi täänk för det var det! 😀 Synd bara att finsaker som chokladtryfflar tar slut på tok för fort…

Lämna ett svar

14 + arton =