Efterrätt och gotte kitchenstories Recept

Godis till påsk: Cakepops!

Är du ute i sista minuten inför påskhelgen? Har du bara en halvtorr och trist överbliven bit kaka kvar efter förra helgens bak? Perfekt! Då tycker jag du ska göra cakepops!

cakepopspask1 cakepopspask2
Cakepops: (6-8 st)

  • 100g överbliven mjuk kaka, av typen sockerkaka (jag använde rester av den här blondien)
  • 30g cream cheese
  • choklad
  • strössel till garnering
  • träspett eller glasspinnar

Gör såhär:

  1. Mixa kakan till ett smul och blanda (för hand) ihop med cream cheese till en fast och smidig deg.
  2. Rulla till bollar, stick ner ett träspett/en glasspinne i varje boll och ställ in dem i frysen en halvtimme.
  3. Smält chokladen, doppa försiktigt bollarna och garnera med strössel*
  4. Förvara i kylen.

* Eftersom bollarna kommer direkt från frysen stelnar chokladen rätt fort, vilket innebär att man får vara snabb att garnera så strösslet fastnar i chokladen innan den stelnat. 

pask3stMer påskgodis: mörk chokladtryffel med passionsfruk och krispig citron- & kokostryffel

Du kanske gillar

2 Kommentarer

  • Svara
    eeeemelieeeee
    24 mars, 2016 at 08:34

    Så fiiiinaaaa

  • Svara
    eeeemelieeeee
    24 mars, 2016 at 08:34

    Så fiiiinaaaa

Lämna ett svar