CHEESECAKE & PAJ Efterrätt och gotte kitchenstories Kost Mellis & Kvällis PROTEINBAK Recept

Rabarber- & jordgubbspajer (”single serving”)

Dagens återanvändningstips: om en sparar fruktresterna från saftkoket har en plötsligt en kanonfin bas för pajfyllning. Eftersom jag gjorde saft på rabarber och jordgubb, som råkar vara en alldeles förträfflig smakkombo att ha i just paj, var jag inte sen med att slänga ihop ett gäng söta mini-pajer med mandelbotten och smultäcke.

(och till paj, oavsett smaksättning eller fyllning, äter en givetvis vaniljglass. Det är sedan gammalt.)RJMP1 RJMP4RJMP2

Receptet ger 8-10 minipajer

Botten/smultopping:

+ 40g mandel, hackad

Fyllning:

  • 2 dl rabarber- och jordgubbskompott *
  • en rejäl nypa vaniljpulver
  • 1-2 msk sukrin gold

* mjukkokad rabarber/jordgubb mixad till en kräm. Jag sparade den kokade frukten från när jag gjorde saft, men självklart går det bra att bara koka exempelvis rabarber mjuk och mosa/mixa till en kompott.

Till servering: vaniljglass av valfri sort (jag serverade mina med Add Ice Cream ”Vanilla”)

Gör såhär:

  1. I en bunke, rör ihop alla torra ingredienser till degen.
  2. I en liten skål, rör ihop kokosolja, sirap och mjölk (om din kokosolja är fast kan du micra den försiktigt några sekunder först) och rör sedan ner i den torra blandningen. Arbeta ihop till en deg.
  3. Ställ in degen i frysen i cirka tio minuter, och värm under tiden upp ugnen till 175 grader.
  4. Rör ihop fyllningen i en skål.
  5. Ta ut degen och rulla ca 2/3 av den till bollar, platta till och lägg i muffinsformar så botten och kanterna täcks (jag använder alltid muffinsformar i silikon och rekommenderar det). Fördela sedan fyllningen mellan formarna.
  6. Tillsätt den hackade mandeln till den sista 1/3 av degen och arbeta in den. Smula sedan över fyllningen.
  7. Grädda i ca 15 minuter, eller tills de fått fin yta. Låt svalna något innan servering.

RJMP3

Du kanske gillar

2 Kommentarer

  • Svara
    Erika
    30 maj, 2016 at 15:30

    Mums! ser SÅ gott ut 🙂

  • Svara
    Erika
    30 maj, 2016 at 15:30

    Mums! ser SÅ gott ut 🙂

Lämna ett svar till Erika Avbryt svar