kitchenstories Kost LUNCH & MIDDAG Lunch/Middag Okategorierat Recept

Lunch på några minuter: Pad Thai(-ish)

När en hittar följande saker till extrapris: räkor, salladslök, lime och koriander – ja då gör en två saker. Nämligen 1) köper dem allihopa (duh) och 2) använder dem på stört och gör vad som kanske är världens godaste snabbmat. En gör Pad Thai….ish.

Pad Thai-ish får en alltså när en kommer hem och inser att en glömt köpa böngroddar. Eftersom böngroddar är ungefär halva rätten, kan jag inte riktigt kalla det här Pad Thai ändå…. men Pad Thai-ish är också himla himla fint. Plus snabbfixat, som sagt. Med andra ord: en alldeles förträffligt fin grej att slänga ihop till lunch, så som jag gjorde. Gör det du med vetja!

padthai3

(receptet ger ≈2 portioner)

Du behöver:

  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 1/2 röd chili
  • 1 kruka koriander
  • 1-2 lime
  • neutral olja att steka i
  • en liten bunt salladslök
  • 3 msk fisksås
  • 2 msk kokossocker
  • 2 ägg
  • 2 kycklingfiléer
  • ”ett gäng” räkor
  • nudlar (whatever sort du föredrar), koka enligt anvisning på förpackning

… och ja; böngroddar. Egentligen.

Till servering: hackade salta jordnötter, mer salladslök, limeklyfta

Gör såhär:

  1. Finhacka vi vitlök, chili och koriander, och rör ihop med rivet limeskal till en pasta.
  2. Tärna kycklingen. Hetta upp olja i en panna och bryn kycklingen snabbt, lägg sedan över i en skål och ställ åt sidan.
  3. Hetta upp lite mer olja och fräs pastan i en minut eller två, tillsätt sedan räkor, kyckling, det mesta av salladslöken och stek i någon minut.
  4. Ner med nudlar, rör runt, och häll på limesaft, fisksås och kokossocker. Låt koka ytterligare två minuter och vispa under tiden ihop de två äggen i en liten skål med en gaffel.
  5. Slå över ägg-vispet, och låt fräsa under omrörning tills äggen stannat till sig, då är det klart att servera!
  6. Servera med hackade jordnötter, resten av salladslöken och en limeklyfta.

padthai1

Du kanske gillar

1 Kommentar

  • Svara
    Sofia
    6 juli, 2016 at 14:21

    Ser supergott ut! Vilken typ av nudlar använder du? 🙂

Lämna ett svar