Efterrätt och gotte kitchenstories Kost Okategorierat PROTEINBAK Recept SMÅKAKOR & KONDISBITAR

Nytt från Barebells: Hazelnut Cream (+ recept på fyllda proteinkakor)

Först ut var puddingen i tre smaker, sedan kom de smarriga barsen, och igår släpptes Barebells tredje produkt: Hazelnut Cream. En choklad- och hasselnötskräm som förutom de självklara ingredienserna (hasselnötter, kakao, sötningsmedel) även innehåller vassleprotein (22%).

barebellshk1

Jag har provat en hel del ”protein-nötsmör” genom åren och även om några enstaka har smakat helt OK så har jag framför allt slagits av att konsistensen alltid är mer eller mindre grynig. Ibland blir det helt oätligt faktiskt. Av de nutella-liknande varianter jag smakat, proteinberikade eller ej, har i princip alla varit ”hasselnötssmör med kakao i” – med andra ord ganska långt ifrån den söta, lena, och chokladiga hasselnötskräm ”riktig” Nutella är.

Så jo, jag var lite nervös här, ska jag erkänna. Helt enkelt för att jag aldrig har smakat ett ”nutella-substitut” som jag tyckt smakat riktigt bra. Det visade sig vara helt obefogad nervositet, för enligt mig är Barebells tredje produkt den bästa hittills. Utan tvekan. Den här hasselnötskrämen är amazing! Både smakmässigt med mycket chokladsmak utan bitter underton från hasselnötterna, och konsistensmässigt, då den är sådär härligt len och krämig.

barebellshk2

En burk är på 200g, så det hade inte alls varit svårt att sleva i sig innehållet rakt upp och ned med sked. Jag kom väl ungefär halvvägs innan jag fick hejda mig – för jag ville ju faktiskt hinna baka något skoj med det också.

Första baket fick bli småkakor. Krispiga, vaniljsmakande proteinkakor fyllda med choklad- och hasselnötskräm. Förutom att kakorna blir himla goda, så är det ungefär världens enklaste recept: du behöver bara tre ingredienser!

nutellapcookies1nutellapcookies2

PROTEINKAKOR fyllda med choklad- & hasselnötskräm

receptet ger 6 kakor

Du behöver:

Gör såhär:

  1. Klicka ut hasselnötskräm på en bit bakplåtspapper (varje ”klick” ca 1-2 tsk) och lägg in i frysen. Detta för att underlätta formandet av kakorna senare.
  2. Sätt ugnen på 200 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  3. Rör ihop sirap och vassle i en skål, arbeta ihop till en deg. Dela upp och rulla till 6 bollar, platta till.
  4. Ta ut hasselnötskräms-”klickarna” ur frysen, placera en i mitten av varje kakdegsplatta, vik över kanterna så att krämen täcks och rulla ihop till en boll igen. Sprid ut på den bakplåtspappersklädda plåten och platta till. Antingen försiktigt, så att ingen kräm ”läcker ut”, eller som jag gjorde; dvs inte försiktigt alls, eftersom lite sprickor med hasselnötskräm inte störde mig.
  5. Grädda i ca 6-8 minuter tills kakorna fått fin färg.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar