Efterrätt och gotte GODIS Julmys JULRECEPT kitchenstories Kost Mellis & Kvällis Okategorierat

Klassisk julfudge i fyra olika smaker (sockerfri, enkel och snabb)

Klassisk fudge känns onekligen som ett typiskt ”must do”-gotte nu inför jul. Jag har tidigare år gjort lite olika varianter av fudge;

…men detta år ville jag alltså få till klassisk fudge. Och det lyckades jag himla bra med, faktiskt!

julfudge2

Två varianter med mjölkchoklad, de ni ser här ovan; en med sockerfria ”smarties” (Atkins ”chocolate candies” som jag beställt från iherb) och en med hackade peanutbutter cups (Atkins PB-cups, också från iherb).

Samt två med vit choklad; den ena smaksatt med saffran och den andra med polkaströssel.

julfudge4

KLASSISK JULFUDGE – sockerfri, enkel, snabb

receptet ger ca 30 bitar fudge

Basrecept:

  • 2,5 dl grädde
  • 2 dl sötströ, jag använde sukrin (självklart funkar vanligt strösocker)
  • 2 msk vit sirap, jag använde fiber sirap clear
  • 90g choklad, hackad (jag använde Nicks mjölkchoklad, och Cavalier’s vita choklad)
  • valfri smaksättning/fyllning

Såhär smaksatte jag:

Gör såhär:

  1. Rör ihop grädde, sötströ och sirap i en kastrull. Koka upp och låt puttra under omrörning tills smeten har en siraps-konsistens (eller om du använder termometer; uppnår en temperatur på ca 120 grader)
  2. Häll smeten över den hackade chokladen och rör så att chokladen smälter. Smaksätt.
  3. Häll över smeten i en bakplåtspappersklädd form av något slag, låt stelna i kyl och skär sedan i bitar.

julfudge1

Du kanske gillar

2 Kommentarer

Lämna ett svar till Jonna Avbryt svar