Kost Lunch/Middag Mellis & Kvällis Okategorierat Recept RÖROR, SÅSER & DIPPER Tillbehör TILLBEHÖR & SALTA SNACKS

BLT-dipp

Mellis, kvällsmål, fredagsmys, söndagsfika – när det kommer till mindre mål och ”snacks” av olika slag väljer jag i regel alltid sött före salt. Jag är en godisråtta, helt enkelt. Visserligen kombinerar jag gärna sött och salt, men ska en bara välja en av de två väljer jag 99 gånger av 100 det söta alternativet.

Med det sagt, den hundrade gången kan jag alltså ändå uppskatta ett o-sött snacks någon gång då och då. Den senaste veckan har jag snöat in på krämiga dipper med fräscha, krispiga tillbehör. Det är enkelt, snabbt och går att variera i oändlighet.

BLTdipp1

Idag delar jag med mig av ett recept på min senaste favorit: BLT-dipp. Förutom att den är himla god att just dippa i, så passar den minst lika bra som kall sås till en bit kött eller kyckling. Eller att bre på mackan. Eller att spä ut en aning för att hälla över salladen som en krämig dressing. Ja, ni fattar – den passar helt enkelt till det mesta!

Tips: för mer inspo på temat ”o-sött gott”, kolla in kategorierna ”röror, såser & dipper” och ”tillbehör & salta snacks” i mitt recept index!

BLTdipp2

BLT-DIPP

Du behöver:

  • 1 dl kvarg (eller crème fraiche)
  • 1 msk majonnäs (jag använde min hemgjorda)
  • 1/4 tsk äppelcidervinäger
  • 1 msk finhackad rödlök
  • 1 liten (eller 1/2 stor) tomat
  • en nypa salt
  • 1/4 dl knaperstekt bacon i små bitar (eller Bac’Uns)

Till servering: extra bacon, tomat och färsk persilja att toppa med, samt ”valfritt gott” att dippa, förslagsvis grönsaksstavar och kex.

Gör såhär:

  1. Rör ihop bara! Förslagsvis i två steg; först kvarg, majonnäs, äppelcidervinäger och rödlök. Tillsätt sen tomat, bacon/bac’uns och salt.
  2. Toppa med lite mer hackad tomat, bacon och färsk persilja.
  3. Fixa valfria tillbehör, lägg upp på ett fat och voilà!

BLTdipp3

Du kanske gillar

1 Kommentar

Lämna ett svar