Efterrätt och gotte GODIS Kost Mellis & Kvällis Recept SMÅKAKOR & KONDISBITAR

Cookies-tryfflar & annat gott till påsk

Här kommer ett väldigt enkelt och väldigt gott gottis-tips inför påsk: cookies tryfflar!

Du behöver bara tre ingredienser:

  • kakor (vilka du vill!)
  • cream cheese
  • choklad

Jag använde två sorters kakor; mina krispiga cashewkakor med choklad + chokladcookies som jag ger er recept på längre ner i det här inlägget.

Men vi börjar med tryfflarna, såhär gör du dem:

  1. Krossa/mixa 100g kakor till ett ganska fint smul.
  2. Tillsätt 65g cream cheese och arbeta ihop till en jämn deg.
  3. Forma ägg/bollar och lägg på en bakplåtspappersklädd tallrik eller skärbräda (eller vad du nu har nära till hands som är platt) och ställ in i kylen i minst en halvtimme.
  4. Smält choklad (jag använde på mjölkchoklad från Nick’s) och doppa äggen. Låt stelna på bakplåtspapper och förvara i kylen.

chokladcookies

CHOKLADCOOKIES

receptet ger 6 cookies

Du behöver:

* sukrin melis är en sötningsvariant av florsocker, så givetvis kan du använda vanligt florsocker istället

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  2. Rör ihop flormelis, kakao och salt. Tillsätt äggvitan och arbeta ihop till en tjock ”fudge:ig” deg.
  3. Rulla 6 bollar av degen, som du sprider ut på den förberedda plåten. Tryck ner den hackade chokladen i bollarna och platta till dem.
  4. Grädda kakorna i ca 8-10 minuter, ta ut och låt svalna på galler.

Vill du har mer påskgodis-inspo? Kika på de recept jag bloggat under ”påskgodis”, och så har jag ju en flik i mitt receptindex där jag samlat alla mina godis-recept.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    5 × tre =