Vardagsuppdatering

5 saker att använda en muffinsplåt till (som inte är muffins)

En muffinsplåt kan användas till mycket – även mycket som inte är just muffins. Här kommer 5 tips!


5 SAKER ATT ANVÄNDA EN MUFFINSPLÅT TILL

  • Tillaga många ägg på en gång – lägg ägg (hela, okokta) i muffinsformen och in i ugnen ca 30 minuter på 160 grader
  • Gör ätbara dessertskålar – vänd muffinsplåten upp och ned och grädda dina kakor på baksidan så du får små, söta ”cookie-skålar”. Fyll sedan med glass eller fruktsallad eller vad-du-nu-vill-servera.
  • Gör vackra isbitar –perfekt om du vill servera kall dryck i stor kanna eller liknande. Lägg bara frukt, bär eller skivor av citron/lime/apelsin i muffinsplåten, fyll på med vatten och frys in. Ett enkelt tips som både ger isen god smak och framför allt så blir det ju himla fint!


  • Servera salladen i bacon-skålar – ett enkelt, roligt och framför allt fiffigt sätt att ge smak åt en annars rätt ”plain” sallad. Detta går givetvis att göra med tunna skivor av skinka eller liknande också, men bacon ger som sagt mer smak, här hittar du instruktioner och bilder.
  • Gör matiga muffins/miniomeletter – jag har tipsat om detta förut men det tåls att tipsas om igen; i princip alla rester en kan tänkas ha i kylen går att göra matmuffins/miniomelett på. Bara fyll hålen i muffinsplåten med de rester du har, vispa upp ägg och häll över. Allra godast blir det såklart om ost i någon form ingår, antingen i själva fyllningen eller bara på toppen.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar