GLASS PROTEINBAK Recept TÅRTOR & KLADDKAKOR

Nyheter från Add Ice Cream + recept: Mocha glasstårta med nutellacrunch

Har ni sett senaste nytt från Add Ice Cream? Eller det är egentligen flera nyheter;

  1. Smaken 03 Apple/Cinnamon utgår ur sortimentet – vilket JAG tycker en bör välja att se som att det görs plats för nya, spännande smaker…
  2. Receptet har uppdaterats och jodå – jag har hunnit smaka allihop. Eftersom jag gillade glassen redan innan hade jag inte väntat mig känna så värst stora skillnader om jag ska vara ärlig, men efter denna lilla ”makeover” så är den faktiskt ännu snäppet vassare. Både vad gäller smak och inte minst konsistens; nya add är helt klart en gräddigare glass.
  3. Nya kläder! I samma veva som innehållet justerats har även glassförpackningarna fått en ny ”look”. Supertjusiga, är de!


Jag tänkte att bästa möjliga sätt för mig att introducera er för ”nya” Add var att bjussa på ett recept. Såklart.

Innehållandes glass. Såklart.

Och choklad.

Och hasselnötskräm.

Och kaffe.

Så ja. Here we go:



MOCHA NUTELLA GLASSTÅRTA med choklad- & hasselnötscrunch

6-8 portioner

  • 1 protein-kladdkaka (recept nedan)
  • 750ml vaniljglass, jag använde Add Ice Cream vanilj
  • Choklad- & hasselnötscrunch (recept nedan)

KLADDKAKA:

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och ta fram en ugnsform (min favorit är denna brödform i silikon).
  2. Bryt ner chokladen i en skål och tillsätt nötkräm och kokosolja. Värm försiktigt i micron, 20-40 sekunder borde räcka, och rör så att chokladen smälter helt. Ställ åt sidan att svalna en aning.
  3. Rör ihop vassle, kakao, havremjöl, salt och bikarbonat i en skål, ställ åt sidan.
  4. Vispa ihop ägg, äggvitor, sötströ, kokossocker och sukringold i en stor bunke. Tillsätt sedan chokladsmeten medan vispen är igång på låg hastighet. Vispa bara tills allt är blandat.
  5. Vänd sist ner den torra blandningen och häll sedan över smeten i ugnsformen.
  6. Grädda i ca 12-16 minuter, tills kanterna är fasta men mitten fortfarande en aning kladdig. Ta ut, låt svalna, täck med folie och ställ in i kylen över natten.

KAFFE- & HASSELNÖTSCRUNCH:

  • 1,5 msk snabbkaffepulver
  • 1,5 msk kokande vatten (eller kokat, varmt bryggkaffe om du råkar ha över)
  • 2 påsar Barebells proteincrisps
  • 55g (1 dl) hasselnötter
  • 80g mjölkchoklad, jag använde steviasötad från Nick’s

Gör såhär:

  1. Rör ut snabbkaffepulvret i det kokande vattnet/varma kaffet och ställ åt sidan.
  2. Mixa ihop proteincrisps och hasselnötter, var försiktig att inte ”övermixa” då du inte vill ha ett mjöl utan ett grovt ”crunch”.
  3. Bryt ner chokladen i en skål och micra försiktigt (i 20-sekunders intervaller) tills den är smält. Tillsätt sedan genast hälften av kaffet och rör tills jämnt. Vänd ner choklad- och hasselnötscrunchet och rör ihop så att allt täcks av choklad.
  4. Lägg ett bakplåtspapper på en skärbräda eller platt tallrik och sprid därpå ut det chokladtäckta crunchet. Ställ in i frysen för att stelna i ca 30 minuter, ta sedan ut och krossa/hacka grovt.

BYGG GLASSTÅRTA:

  1. Samtidigt som du ställer in chokladcrunchet i frysen kan du ta fram glassen för att låta den mjukna.
  2. Ta fram kladdkakan från kylen och, om du vill, skär bort eventuella ojämna toppar som bildats vid gräddning. Det behövs inte men jag gjorde så för att få en platt och jämn kladdkakebotten.
  3. När glassen mjuknat till ”mjukglass-konsistens” tillsätter du ner resten av kaffet och rör ihop.
  4. Vänd ner drygt hälften av det hackade chokladcrunchet i glassmeten, som du sedan skedar över kladdkakan. **Jag använde som sagt en brödform i silikon, vilket gör det väldigt enkelt att senare få glasstårtan ur formen. Använder du en vanlig form i någon slags plåt kan det vara en god idé att först ta kladdkakan ur formen och lägga plastfolie i botten, som går ut över formens kanter åt alla håll, för att sedan lägga tillbaka kladdkakan och därefter ”bygga” tårtan**
  5. Toppa med resten av chokladcrunchet, och tryck ner det lite lätt i glassmeten. Ställ in i frysen att stelna i 4-6 timmar eller över natten.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar