Vardagsuppdatering

Spontana utflykter (och det där med vloggar/rörlig bild…)

Utflykter. En åker på alldeles för få utflykter.

De allra bästa utflykterna tycker jag är de spontana utflykterna. Ni vet, när en vaknar med härlig känsla i magen och ser hur solen skiner utanför fönstret och utan längre betänketid bara bestämmer sig för att packa en ryggsäck med matsäck, väcka resten av familjen och bara åka iväg. Ibland med mål, ibland utan. Ibland med tidsramar att anpassa sig efter, ibland med vad som känns som oändligt med tid.

När jag vaknade tidigt i lördagsmorse var det just en sådan dag jag ville ha – en utflyktslördag. Jag ville packa in lilla familjen i bilen och köra iväg för några timmar, kanske för hela dagen. Detaljerna var oviktiga, jag ville bara inte hinna fastna i typiska ”helg-nyttogöranden” utan få en mysig dag ihop med mina två favoriter. Hemifrån. Ute i det sällsynt härliga vintervädret med tillhörande strålande sol. Så så blev det! Vi körde ut till ett friluftsområde och hade ett par fina timmar lufsandes i skog, glidandes över frusen sjö och emellanåt sittandes i solen med lite fika. Jag kom till och med ihåg att ta med kamera och filma lite!

På tal om film… jag har äntligen kunnat börja rigga det som är tänkt bli min foto/video-studio, och tänkte idag åka och köpa en till mikrofon. För varje gång jag frågat er om vad ni skulle önska för rörligt innehåll har det förutom receptvideos alltid kommit önskemål om vloggar av olika slag. Det känns rätt nervöst (och självklart vääldigt ovant) ska jag erkänna, att sätta sig framför en kamera och prata. Eller att ”filma min vardag”, för den delen. Men, när jag tänker efter så har det ofta hänt att när jag satt mig vid datorn för att besvara några av era frågor och funderingar så rusar tiden och trots att texten då inte är ens på långa vägar klar, så är den redan helt orimligt lång. Så då har jag lagt många timmar och mycket energi i onödan, och ni får inte ens svar på det ni undrat. Väldigt dumt! Så där tänker jag att jag kan börja, i alla fall. Göra videos med olika teman som berör de frågor ni har. Med tiden kanske jag ser någon slags poäng och intresse i att filma min vardag mer, eller på annat vis utveckla och ”avancera” inom rörlig bild.

Jag vet att jag har frågat flera gånger förut, men det är ju inte förrän nu jag tänkt i just de här banorna när det gäller innehåll i form av video, så därför vill jag nu ändå fråga igen; vad skulle Du vilja se?

Du kanske gillar

3 Kommentarer

  • Svara
    Jes
    29 januari, 2018 at 17:29

    Fundering/anmärkning.. när jag skriver in http://www.roethlisbergen.se i webläsaren så kommer jag fram till Hälsa &Fitness versionen (som inte längre är synkat med vad som är aktuellt, som jag märkte efter ett tag). Det gick att hitta hit via sökmotor, men som sagt inte med adressen :/
    Tänkte ifall det bara är jag eller om det kan finnas fler som går miste om uppdateringar och inspiration!

  • Svara
    Jes
    29 januari, 2018 at 17:31

    https://roethlisberger.se.loopiadns.com
    Denna länk är den som funkat. Men kommer jag åt headern eller registret så hoppar den tillbaka till Hälsa Fitness…

  • Svara
    sanna
    29 januari, 2018 at 20:16

    varför har du bytt portal? 🙂

Lämna ett svar