PROTEINBAK Recept TÅRTOR & KLADDKAKOR

Chocolate Chip Cookie Dough-inbakad Kladdkaka

Är du nationaldags-ledig idag och undrar vad du ska pyssla med hela dagen? Här kommer mitt förslag: baka chocolate chip cookie dough-inbakad kladdkaka!

Av alla kladdkake-recept jag har samlat i mitt receptarkiv (HÄR hittar du dem allihop) så är mina två absoluta favoriter den klassiska kladdkakan och chocolate chip cookie dough-varianten. Så i helgen, när jag låg sömnlös en natt, klev jag upp för att testa hur det skulle bli att kombinera de två i en och samma kladdkaka. Jag kan nu konstatera att det blev väldigt väldigt bra!


CHOCOLATE CHIP COOKIE DOUGH-INBAKAD KLADDKAKA

för en form med 18 cm diameter

CHOCOLATE CHIP COOKIE DOUGH-KLADDKAKA

  • 2,5 dl (100g) havremjöl (mixa havregryn till ett fint mjöl)
  • 1,25 dl (69g) rårismjöl
  • 1/2 dl ärtprotein, för protein-alternativ, se tabellen HÄR. *
  • 2 msk sukrin gold
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl (45g) kokosolja
  • 2 msk (32g) mandelsmör
  • 1 dl fibersirap gold
  • 1 ägg
  • 40g hackad mjölkchoklad, jag använde steviasötad från Nick’s

* vill du inte använda proteinpulver alls, borde exempelvis tapiokamjöl funka fint. Söta eventuellt lite mer

(Protein-) KLADDKAKA

  • 50g Barebells hasselnötskräm
  • 20g kokosolja
  • 60g choklad (jag använde steviasötad från Nick’s, både mörk- och mjölkchoklad)
  • 2 hela ägg
  • 2 äggvitor
  • 60g (3/4 dl) sötströ, jag använde sukrin
  • 30g (1/2 dl) kokossocker
  • 35g (1/2 dl) sukrin gold
  • 50g vassle proteinpulver med chokladsmak, jag använde Tyngre’s kladdkaka
  • 32g (3/4 dl) kakao
  • 16g (2,5 msk) havremjöl
  • 1/3 tsk salt
  • 1/3 tsk bikarbonat

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform (som har en diameter på 18 cm)
  2. Börja med cookie dough-kladdkakau: Värm försiktigt kokosolja och mandelsmör i micro, inte länge det ska bara bli flytande så du kan röra ihop dem. Tillsätt sedan sirapen, rör ihop, och ställ åt sidan.
  3. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olje-blandningen och arbeta ihop till kakdegs-konsistens med hjälp av en gaffel. Tillsätt ägget och arbeta in den i degen.
  4. Vänd sist ner den hackade chokladen och arbeta in den också. Ställ åt sedan medan du gör kladdkakan:
  5. Bryt ner chokladen i en skål och tillsätt nötkräm och kokosolja. Värm försiktigt i micron, 20-40 sekunder borde räcka, och rör så att chokladen smälter helt. Ställ åt sidan att svalna en aning.
  6. Rör ihop vassle, kakao, havremjöl, salt och bikarbonat i en skål, ställ åt sidan.
  7. Vispa ihop ägg, äggvitor, sötströ, kokossocker och sukringold i en stor bunke. Tillsätt sedan chokladsmeten medan vispen är igång på låg hastighet. Vispa bara tills allt är blandat.
  8. Vänd sist ner den torra blandningen och rör tills slätt.
  9. Bre ut drygt hälften av cookie dough-smeten i den förberedda formen och jämna till ytan. Häll sedan över kladdkakesmeten. Klicka slutligen försiktigt ut resten av cookie dough-smeten på toppen.
  10. Grädda i 20-25 minuter, ta ut och låt svalna.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar