Recept

Vego-bullar med röd curry

Det här måste vara ett av mina absolut enklaste recept. Formbar färs från anamma, röd currypasta och vitlök – that’s it! Men trots få ingredienser blir dessa vego-bullar magiskt goda. Alltså verkligen, de smälter i munnen. Tillsammans med såsen, som är lika enkel den (3 ingredienser här också) blev det här genast en ny vego-favorit hos mig. Testa!


VEGOBULLAR I RÖD CURRY

receptet ger 25-30 st vegobullar

Köttbullar:

  • 300g anamma formbar färs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk röd currypasta

Sås:

  • 1 burk (400 ml) kokosmjölk
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 msk fisksås

+hackade jordnötter till servering

Gör såhär:

  1. Tina färsen enligt anvisning på förpackningen (30-60 min) . Pressa ner vitlök och rör ner currypasta. Arbeta ihop så att allt blandas. Forma bollar.
  2. Stek bollarna, först på hög temperatur så de får yta, sedan medel värme i några minuter.
  3. Rör ihop ingredienserna till såsen i en kastrull, låt koka upp och låt sedan puttra i några minuter. Lägg ner bollarna och låt sjuda med i såsen ytterligare någon minut.
  4. Servera till ris eller nudlar, toppa med jordnötter. Dessa är även suveräna på buffébordet eller som del i en tapasmeny.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar