Hej! Nu har vi landat hemma i Sverige igen och jag är riktigt baksugen. Så, idag skissar jag nya recept och kanske får jag till en receptvideo… Men redan nu ska ni få ett nytt recept på fluffiga, riktigt smakrika och goda muffins, närmare bestämt morotskaksmuffins:
MOROTSKAKSMUFFINS
receptet ger 8 muffins
Du behöver:
- 100g (1 dl) Barebells proteinpudding i vaniljsmak
- 2 ägg
- 20g kokosolja, smält och avsvalnad
- 25g (≈1/2dl) fettreducerat kokosmjöl
- 20g (=1/2 dl) havremjöl
- 20 (≈1/2 dl) vassle proteinpulver, jag använde Tyngre’s Kanelbulle
- 28g (1/2 dl) sukrin gold
- 1 msk kanel
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 1 dl (47g) finriven morot
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader och ställ ut 8 muffinsformar på ett ugnsgaller eller plåt.
- Blanda torra ingredienser i en skål, ställ åt sidan.
- Mixa ihop pudding, ägg och kokosolja till slätt. Häll över den torra blandningen och vänd ihop. Vänd sist ner den finrivna moroten.
- Fördela smeten mellan muffinsformarna och grädda i ca 15 minuter.
2 Kommentarer
fujimori
26 augusti, 2018 at 14:04Hvala puno, pozdravhttp://wasabimon.com/
Julia Starck
26 augusti, 2018 at 20:03De ser supersmarrig ut!! Vad har du som frosting? Jag såg också bilden på din instagram, där står det att du använde vassle i vaniljdrömmar, vilken ska det vara? 😋