Träning Träningsövningar Vardagsuppdatering

När en gärna vill träna men inte riktigt har peppen

Ibland tänker jag att jag ska träna en sak, men väl på gymmet är jag bara SÅ osugen på att göra just det där jag bestämt mig för att göra. Som när jag i förra veckan tog mig till gymmet fast besluten att nöta chins – för att väl på plats där under stången bara känner ne-ej vad jag inte vill göra detta. Det jag gör i sådana lägen är att hitta på varianter. En skulle kanske kunna kalla det fusk, men jag tycker snarare att det är.. tja, kreativ problemlösning? Hur som helst, jag gjorde chins, men inte de planerade 5×5 utan istället en himla massa varianter av chins. Svan full up’s, side-to-side’s, enarms chins, med mera. Istället för att pina mig igenom något jag inte kände för (och just därför kanske inte ens skulle ha slutfört) så modifierade jag utförandet efter dagsform och viktigare: dagens känsla. Såhär såg det ut;

Lite samma sak var det nu när jag nere i Spanien bestämt mig för att träna ben en dag, men väl på gymmet inte ens visste var jag skulle börja, så opepp var jag. Jag mindes då en liten serie jag sett i mitt instagramflöde någon gång, och tänkte att jag börjar där så får vi se. Det visade sig vara både en perfekt uppvärmning inför ett benpass och dessutom precis vad som krävdes för att peppen skulle infinna sig. Såhär; frivänd upp stången – pressa stången upp och lägg den bak på ryggen – utför en knäböj – pressa stången upp bakom huvudet och ner igen via bröstet. Förslagsvis kör du 5 varv, vilar och upprepar 4 gånger till (så du gör totalt 5 repetitioner 5 gånger).

Hur gör ni i liknande situationer? När en liksom gärna vill träna men inte får till den där peppen att bara sätta igång. Kommentera gärna!

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar