CHEESECAKE & PAJ

Kolapaj med en nypa salt

Jag har velat göra en kolapaj hur länge som helst, men liksom aldrig kommit till skott. Igår äntligen fick jag en receptidé och då satte jag genast igång. Resultatet blev över förväntan och både jag och Jocke mmm:ade oss igenom varsin bit till fredagsfikat. Testa!


KOLAPAJ

18cm i diameter

Botten:

  • 110g (drygt 2 dl) fettreducerat mandelmjöl
  • 35 g (1 dl) vassle proteinpulver i vaniljsmak, jag använde Tyngre’s vaniljdrömmar
  • 2 msk sukrin melis
  • 1 ägg
  • 1 msk (15g) kokosolja

Fyllning:

  • 1 dl sukrin gold
  • 1 dl grädde
  • 1/2 dl fibersirap gold
  • 1/2 dl Barebells kolasås
  • 50g kokosolja

Gör såhär:

  1. Börja med botten: sätt ugnen på 175 grader och spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform.
  2. Rör ihop mandelmjöl, vassle och sukrin melis i en bunke. Tillsätt ägg och kokosolja och arbeta ihop till en smulig deg. Den blir väldigt smulig och känns väldigt torr, ingen fara den ska vara så.
  3. Tryck ut degen i botten av formen och grädda i 12 minuter. Ta ut och låt svalna.
  4. Gör kolafyllningen: rör ihop sukrin gold, fibersirap, kolasås och grädde i en liten kastrull. Låt koka upp och koka till 120 grader, dra får värmen och klicka ner kokosoljan. Rör tills jämnt.
  5. Häll kolan över botten och låt svalna några timmar i kyl. Strö över lite flingsalt vid servering.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar