MOUSSE, KRÄM & PUDDING Recept

”Snickers”-mousse (vegan)

Ny vecka och dags för ett nytt recept jag tagit fram i samarbete med apohem.se. Denna gång en dessert som du gör lätt med en handfull ingredienser och som garanterat uppskattas av alla som får smaka!

Innan vi går in på receptet vill jag bara tipsa om en av mina absoluta favoriter i Apohem’s utbud: Tony’s choklad. Jag har skrivit om Tony’s flera gånger tidigare och det är fortfarande min absoluta favoritchoklad. Tyvärr inte alltid så lätt att hitta i fysisk butik – så desto smidigare att den går att beställa hem! Det är svårt för mig att välja en favorit, men den Tony’s jag äter absolut mest är den här med mandel och havssalt. I det här receptet behövde jag dock en mindre mängd, 50g närmare bestämt, och den skulle vara mörk. Perfekt att Tony’s finns i mini-format också!

Låt oss nu tala om själva receptet. Det är superenkelt men smakar lyx, perfekt kombo eller hur?! En len choklad- och jordnötsmousse som varvas med krispig granola i glas. Vill en så kan en toppa med kola- eller chokladsås, för att verkligen få ”snickers-känsla”, men jag nöjde mig med krossad granola och hackad choklad. Använder en veganska alternativ av mjölk och grädde blir desserten även vegan!


”SNICKERS’-MOUSSE (vegan)

Du behöver:

Gör såhär:

  1. Hacka chokladen och lägg den, jordnötssmör, sirap, mjölk, kakao och salt i en liten kastrull. Smält ihop på svag värme tills du har en helt slät smet. Häll över i en skål och låt svalna något.
  2. Vispa under tiden upp vispgrädden så den blir fluffig och fast. Vänd ner en klick vispad grädde i chokladsmeten, häll sedan ner hela chokladsmeten i resten av den vispade grädden och vänd försiktigt ihop.
  3. Varva granola och mousse i små glas och toppa med hackad choklad. Låt stå i kylen tills det är dags att servera.

PSST! Vill du också klicka hem lite godsaker (eller kanske hudvård eller receptfria läkemedel eller något annat) kan du använda koden fanny15 för att få 15% rabatt (giltig till och med 2018-11-30)

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar