LUNCH & MIDDAG Recept VEGAN

Vegan middag: pasta med ostsås och ”kött”bullar

Igår kom min vän över för middag. Hon är vegan och jag visste precis vad jag ville bjuda henne på: min pasta i ostsås. Den är så makalöst smarrig alltså! Till den ett gäng ”kött”bullar gjorda på anammas formbara färs som jag bara smaksatte med en skvätt sweet chili och lite sriracha. En flaska vin från Schweiz delade vi på också, regniga ruggiga tisdagar mår gott av att piggas upp med lite vin! Receptet på pastan har jag postat förut men för den som behöver en påminnelse kommer det här nedanför igen. Jag rekommenderar verkligen alla att testa, vegan eller ej så kommer du med största sannolikhet älska denna!

(vegan) Pasta i ostsås

receptet är lagom för två hungriga personer

Du behöver:

  • 4 portioner pasta
  • skalad och tärnad morot, 3-4 dl
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 1-2 dl kokvatten
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 dl mandel- eller havremjölk*
  • 4 msk näringsjäst
  • 2 msk citronsaft
  • 1/2-1/3 tsk vitlökspulver
  • en rejäl dust cayennepeppar
  • 1 tsk salt

*det går givetvis bra att använda vilken mjölk en vill, jag använde havremjölk denna gång för att göra receptet vegan

Gör såhär:

  1. Om du har tid; blötlägg cashewnötterna en stund innan du ska mixa såsen. Kom sedan ihåg att hälla av och skölja dem innan du mixar dem.
  2. Koka morot och lök i rikligt med vatten tills mjuka. Häll av vattnet men spara 1-2 dl.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackning.
  4. Mixa ihop grönsaker, kokvattnet, cashewnötter, mjölk, näringsjäst, citron och kryddor till en slät sås.
  5. När pastan kokat färdigt, blanda med såsen, toppa med nymald svartpeppar och körsbärstomater och servera!


Du kanske gillar

1 Kommentar

  • Svara
    Erika
    12 december, 2018 at 11:13

    ser jättegott ut! 🙂

Lämna ett svar till Erika Avbryt svar