LUNCH & MIDDAG PROTEINBAK Recept

CHOKLAD & JORDNÖTS-PANNKAKOR (mjölfria)

Dags för ett nytt recept! I helgen åt vi nämligen pannkaksfrukost, och inte vilka pannkakor som helst, utan fluffiga och härliga proteinpannkakor.

Pannkakorna är mjölfria och innehåller istället mitt favoritsubstitut för just mjöl: kikärtor. Men självklart smakar de inte kikärtor. När det kommer till att baka med kikärtor (och bönor/baljväxter överlag) har jag ett par tips: skölj kikärtorna noga. Om du orkar; pilla bort ”hinnan”. Slutligen; smaksätt ordentligt. 

CHOKLAD & JORDNÖTS-PANNKAKOR (mjölfria)

receptet ger 1 portion / 5 mindre pannkakor

Du behöver:

  • 100g kikärtor, väl sköljda och avrunna
  • 1 stort ägg
  • 4 msk mjölk
  • 32g (2 msk) jordnötssmör
  • 1/2 dl (30g) vassle, jag använde det här i smaken Peanutbutter Cups
  • en nypa salt
  • 1 tsk bakpulver

Gör såhär:

  1. Mixa ihop alla ingredienser till en slät smet.
  2. Värm upp en stekpanna på medelvärme och smält en klick smör. Stek pannkakorna i 1-2 minuter per sida.
  3. Servera hur du vill, förslagsvis med chokladsås. Vi toppade med chokladsås från Barebells.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar