Fanny målar Uncategorized

Hur jag gör mina mandalas

Jag hr fått mycket frågor kring hur jag gör mina mandalas. Vad jag använder för material, vilka pennor/färger jag använder, och huruvida jag har någon slags ”mall” jag ritar efter. Så idag tänkte jag berätta lite mer om hur jag gör!

Just nu målar jag på canvastavlor, som jag köper ”färdiga”, dvs canvasduk monterad på en träram. Jag gillar att måla på svart duk, då jag tycker det blir himla snyggt med de färger jag har. Det första jag gör är att mäta ut mitten, och sedan använder jag passare och gradskiva för att göra cirklar och dela upp i jämnstora ”tårtbitar”. Sedan skissar jag själva mandalan, först i blyerts.

Därefter fyller jag i alla linjer jag ritat med blyerts, och skapar på så vis så kallade ”outlines”, dvs själva stommen av mandalan. Här bestämmer jag var jag ska ha vilka färger: den här mandalan kommer få en ”ombre-effekt” och börja med vitt i mitten för att sedan övergå till pastellrosa, sedan knallrosa och slutligen mörkrosa ytterst. Med silverdetaljer lite här och var.

Sen, äntligen, börjar jag fylla i alla mönster och detaljer. Ibland har jag en relativt tydlig plan redan från början, andra gånger hittar jag på allt eftersom. Jag börjar alltid inifrån och jobbar mig utåt.

Slutligen, vad gäller material: jag ritar mina mandalas. Alltså med pennor. Jag använder pennor från ett märke som heter Gelly Roll, samt Uni Posca. Gelly Roll finns på exempelvis akademibokhandeln, och Uni Posca på exempelvis Panduro, men de har ganska få färger och inte alltid den tjocklek jag vill ha (väldigt tunna). Plus rätt dyrt. Så jag har nu börjat beställa från hemsidan penstore.se som har både Gelly Roll (HÄR) och Uni Posca (HÄR), till ett betydligt lägre pris dessutom.

Nu ska jag återgå till ovan på bild förevigade mandala, som för övrigt är en jättebamsing på 80x80cm (!). Det känns som att den aldrig kommer bli klar, haha. Jag ska måla två sådana här till en tjej som beställt och önskat både färger och storlek. Superkul!

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar