BROWNIES & BLONDIES CHEESECAKE & PAJ PROTEINBAK

BROWNIE MED CHEESECAKETÄCKE & COOKIE DOUGHBITAR

Jag ägnade mig inte något något speciellt midsommarfirande i år, istället ägnade jag dagen åt att göra enbart favoritsaker, så som morgonträning på ett folktomt gym, skogspromenad hela familjen, lunch i solen, eftermiddagspass med kettlebells i trädgården med min sambo, och så avslutningsvis middag på en kvällsljummen takterass med två fina vänner. De senaste åren har jag blivit allt mer bekväm i mitt eget sällskap, jag liksom gillar att spendera tid bara jag. Strosa runt hemma i tystnad och pilla. Ägna min tid åt saker jag väljer, inte sådant jag känner att jag borde eller som förväntas av mig. För vissa kanske det låter urtrist men för mig innebär det snarare en enorm frihet och ett stort lugn, att ha kommit till en punkt där jag faktiskt helt och fullständigt struntar i vad jag eventuellt ”missar”. Jag skiter i vad jag missar, för jag väljer något annat, och det känns bara himla bra.

Hur som helst – jag ville ha med mig en efterrätt till nämnda middag. Eftersom det är två tränande herrar som gärna håller koll på vad de äter ville jag visa hur en äter proteinrikt och sockerfritt på bästa sätt, och inte bara göra en enkel liten kaka. Nä, jag bestämde mig för att göra en brownie, toppad med cheesecake, fylld med cookie dough. Den blev makalöst smarrig, kan jag lova! Viktigt bara att en låter den få ”stå till sig” i kylen i minst några timmar efter gräddning, annars rinner den ut när den skärs upp. Några timmar i kylen och den blir perfekt kladdig och härlig.


BROWNIE MED CHEESECAKETÄCKE & COOKIE DOUGHBITAR

för en form à 24×15 cm

Cookie Dough:

  • 1 dl (40g) havremjöl
  • 1/2 dl (26g) majsmjöl*
  • 2 msk (17g) kasein proteinpulver
  • 1/2 msk sukrin gold
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/4 dl (22g) kokosolja
  • 1 msk (17g) mandelsmör
  • 1/2 dl (65g) fibersirap gold/nicks fibersirap med honungssmak
  • 1/2 äggula (vispa upp en äggula med gaffel, använd hälften)
  • 20g hackad mjölkchoklad, jag använde steviasötad från Nicks

Brownie:

  • 50g hackad choklad, jag använde steviasötad från Nicks
  • 35g hasselnötskräm, jag använde Barebells
  • 15g kokosolja
  • 35g vassle proteinpulver, jag använde Tyngres nötkräm
  • 24g (3 msk) kakao
  • 12g (1,5 msk) havremjöl
  • 1/5 tsk salt
  • 1/4 tsk bikarbonat
  • 2 ägg
  • 45g sötströ, jag använder Nicks (denna)
  • 18g (2 msk) sukrin gold
  • 15g (2 msk) kokossocker

Cheesecake:

  • 150g cream cheese
  • 50g kvarg
  • några droppar citronsaft
  • 20g vassle proteinpulver, jag använde detta i smaken Delicious Vanilla
  • 10g kasein proteinpulver, jag använde detta i smaken Cookie Dough

Gör såhär:

  1. Börja med cookiedoughn; Värm försiktigt kokosolja och mandelsmör i micro, inte länge det ska bara bli flytande så du kan röra ihop dem. Tillsätt sedan sirapen, rör ihop, och ställ åt sidan.
  2. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olje-blandningen och arbeta ihop till kakdegs-konsistens med hjälp av en gaffel. Tillsätt äggulan och arbeta in den i degen. Vänd sist ner den hackade chokladen och arbeta in den också, ställ åt sidan så länge.
  3. Gör brownie-smeten; Hacka chokladen och rör ihop hälften av den med resterande torra ingredienser. Ställ åt sidan.
  4. Smält ihop resten av chokladhacket med kokosolja och hasselnötskräm (det räcker med några sekunder i micron). Ställ åt sidan att svalna.
  5. Vispa med elvisp upp ägg, kokossocker och sötning tills fluffigt. Tillsätt choklad/hasselnöts-smeten medan du har vispen igång på lägsta hastighet och sluta vispa när allt har blandats.
  6. Vänd ner den torra blandningen, antingen med slickepot eller vispen, men ”övervispa” inte. Se bara till att smeten är jämn utan klumpar. Ställ åt sidan.
  7. Värm ugnen till 175 grader.
  8. Gör cheesecake-smeten; Rör bara ihop alla ingredienser till en jämn smet, klart!
  9. Bre ut brownie smeten i en ugnsform (min hade måtten 24×15) med bakplåtspapper i botten. Häll över cheesecakesmeten och bre ut jämnt. Forma cookie doughn till bollar och tryck ner i cheesecakesmeten. Det blir förmodligen lite cookie dough över men den är god till cirka allting så det är en bonus, lovar.
  10. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter, ta ut och låt svalna. Ställ sedan in i kylen i minst några timmar (den kommer vara flytande i mitten om den fortfarande är ljummen + mycket godare när den fått ”stå till sig” några timmar)

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar