Träning Träningsövningar

Magcirkel

Jag är rätt dålig på att träna bålen. Eller, den tränas givetvis i och med att jag gör övningar som marklyft och knäböj flera gånger i veckan, men jag tränar sällan magen/bålen isolerat. Jag vill dock vara ”en sån” som tränar bål. Jag vill ha en sådan där vrålstark bål. Det är coolt.

De senaste månaderna har jag lagt in en liten magcirkel i slutet av varannat pass (jag gör den efter axel- samt ryggpasset). Det är 6 övningar som görs i en följd utan vila. That’s it! Framför allt första övningen är ärligt talat förfärlig, men sakta men säkert känner jag att jag börjar bli starkare även i den.

Här kommer övningarna i video, nedanför har jag skrivit upp alla övningar, antal reps och lagt till bilder om du föredrar det.



Single leg toes to bar – fy fabian alltså, vilken hemsk övning. Det är därför den kommer först, så skiten är gjord sen. 10 repetitioner med varje ben.


Sit ups med hantel – från liggande upp till sittande, pressa hanteln över huvudet. 10 repetitioner.


Hängande sidolyft – häng rakt ner och dra upp knäna snett mot hakan med hjälp av magmusklerna. 10 repetitioner på var sida.


Sprinter V-ups – från liggande gör du en situp och möter hanteln med ena foten. Varva höger-vänster. 10 repetitioner per sida.


Hängande knälyft med hantel – dra upp knäna mot hakan, håll en (lätt!) vikt mellan fötterna. 10 repetitioner.


Crunches med hantel mellan knän – kläm fast en hantel mellan smalbenen och cruncha upp. 10 repetitioner.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar