Träning Träningsövningar

Nuvarande ryggpass (storfavorit!)

Just nu tycker jag riktigt mycket om mitt ryggpass! Det är uppbyggt på superset rakt igenom, vilket gör det tidseffektivt och ger fin kontakt i musklerna. Det innehåller även flera nya personliga favoriter, exempelvis enarmsrodden där jag bara justerat min egen position något och fokuserar extra mycket på vart jag ”siktar” med armbågen. Eller hantelrodden där jag bytt till supinerat grepp och plötsligt får världens bästa kontakt genom hela övningen. Nedan kommer hela passet med tillhörande bilder för varje övning. Vill du hellre se video kan du se det på min Instagram, här en direktlänk.


RYGGPASS


SUPERSET A:

A1: Enarms rodd – 5S 8R. Jag sitter lätt framåtlutad i denna, då jag upplever att jag får bättre kontakt med latsen. Tänk ”ner” med både axel och armbåge.

A2: Pullups – 4S 6R.


SUPERSET B:

B1: Latsdrag – 4S 8R. En sekund ner, tre sekunder upp. Håll emot på vägen upp, alltså.

B2: Kabelrodd – 4S 10R. Stanna en sekund både i toppläget och i utsträckt läge.


SUPERSET C:

C1: Latsdrag i cable – 4S 25R.

C2: Hantelrodd med supinerat grepp – 4S 15R. Min storfavorit just nu! Bara att ändra till ett supinerat grepp gjorde världens skillnad för mig.


SUPERSET D:

D1: Pulldowns – 4S 15R.

D2: Omvända flyes – 4S 15R.

Du kanske gillar

2 Kommentarer

  • Svara
    Jes
    1 oktober, 2019 at 17:09

    Rygg är min favorit! Supertaggad på att testköra 😀 Hur lång tid brukar det ta för det ungefär att köra igenom något sånt här? Vila mellan set/övningar?

  • Svara
    Ullis
    3 oktober, 2019 at 07:38

    Asså din rygg Fanny😍

Lämna ett svar