LUNCH & MIDDAG Recept VEGAN

Superenkla & supergoda havrebollar

Lunch för mig måste gå snabbt. Ett trick för mig är att göra plocktallrik – helt enkelt en tallrik med diverse olika gott. Jag gör stora batcher av olika saker och har redo i kylen att snabbt slänga ihop till en lunch. Igår åt jag till exempel det här;

I botten av skålen har jag ris. Sedan är det gräddstuvad spenat (fryst spenat+grädde+svartpeppar+salt+muskot), kokt broccoli, snabbfrästa champinjoner och rödlök, tärnad gurka och tomat, en grönkålsbiff (fryst från Dafgårds, ny favorit hos mig, JÄTTEgod verkligen) samt havrebollar. Till dessert (för alla luncher kräver sin dessert) åt jag en nyhet från Nicks; proteinbar i smaken nougat crisp.

Havrebollarna gjorde jag med en ny produkt jag fick hem i Smakbox Kylt & Fryst* senast, nämligen Fazer Yosa Havrebit. Den kan användas på massa olika sätt; i matlagning (till exempel stekt, grillad eller som jag gjorde; bas i bollar) i såser (tänk typ mosad fetaost i crème fraîche), som den är i sallader, eller skivas med osthyvel och användas som ost eller chark på smörgåsar. Havrebiten finns i två olika smaker: Fazer Yosa Havrebit Naturell och Fazer Yosa Havrebit Örter. Till bollarna använde jag den med örter och receptet är löjligt enkelt;

Mixa ihop halva paketet havrebit med 2 vitlöksklyftor och 1/2 dl färska örter (jag använde persilja och basilika) till en smet. Mosa andra halvan havrebit grovsmulig med en gaffel. Tillsätt smulet och 2 msk mandelmjöl till smeten och rör ihop. Forma bollar och grädda i ugn (på plåt med bakplåtspapper)200 grader i ca 10 minuter.


* HÄR har jag skrivit mer om Smakbox och vad det är. Startar du en prenumeration kan du använda koden ROETHLISBERGER för 50% rabatt på första boxen.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar