GODIS JULRECEPT

Protein-Rocky Road med banan & fudge

För tre år sedan postade jag recept för två sorters protein-rocky road, och det är ett recept jag fortfarande använder mig av regelbundet, inte minst kring jul. Rocky road är ett så tacksamt godis, som en enkelt anpassar efter smak och önskemål – en slänger helt enkelt i lite vad en vill för gotte! Personligen gillar jag att få i både sött och salt, och både krispigt och segt.

Varianten av rocky road jag bjuder på idag har en härlig smak av skumbanan och choklad, och är sprängfylld med bitar av två av mina absoluta favoritbars från Barebells, nämligen Xmas Fudge och Core Bar Banana Caramel. De båda är galet goda verkligen, och gör sig perfekt i godis likt denna rocky road!

För att göra det till en protein-rockyroad har jag kaseinproteinpulver i själva chokladsmeten, och för just denna smak valde jag såklart Tunga Bananer från Tyngre. Den är riktigt riktigt god alltså!


Protein-Rocky Road med banan & fudge

Du behöver:

Gör såhär:

  1. Skär proteinbarsen i bitar, cirka 1×1 cm, ställ åt sidan.
  2. Bryt chokladen i mindre bitar och smält tillsammans med kokosolja i micron eller över vattenbad. Tillsätt salt och rör om.
  3. Strö över kasein och rör ordentligt så du får en helt slät chokladsmet. Vänd sist ner proteinbars-bitarna.
  4. Klä ”någon typ av form” (en ugnsform eller plastburk eller liknande) med plastfolie, och bre ut smeten däri. Låt stelna i kyl och skär sedan i bitar.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar