Träning Träningsövningar

SOTS-press, huksittande enarmspress och Z-press – här har du 3 roliga press-varianter

December har minst sagt varit en intenisiv månad för mig so far. Jag har kämpat mig igenom slutspurten av kursen jag pluggar, samtidigt som det varit min första tid som anställd på Styrkelabbet. Sistnämnda är givetvis bara roligt, men resten av livet ska ju försökas hinnas med också. Inte minst har det blivit tydligt för mig hur mycket tid jag lägger på mina hundar, samt att jag är rätt ”låst” i och med att jag har dem. Men jag har alltid hävdat att kan en inte ta hand om sina hundar och ge dem den stimulans de behöver så ska en inte ha hund, så jag har prioriterat att inte ändra något för dem. De får fortfarande sina dagliga långpromenader och lek med kompisar, och jag får helt enkelt skära ner på annat.

Till exempel träningen, har jag fått pussla en del med. Förra veckan körde jag två pass hemma för att spara tid – kettlebellträning is the shit. 100 svingar och jag har träningsvärk i rumpan i flera dagar efteråt. Den här veckan skippade jag träningen i måndags, för att igår klämma in ett axel & core-pass.

När jag tränar axlar brukar ett pass inledas med tunga pressar av något slag, och därefter kör jag mycket superset. Igår slängde jag in ytterligare tre sorters pressar mellan varven, dels för att jag tycker pressar är himla kul, men också för att få in lite extra bål- och rörlighetsträning. Såhär ser de tre press-varianterna ut:


3 SORTERS PRESSAR
– som förutom att träna axlarna även utmanar rörlighet och bålstyrka


SOTS-pressar

Utgångsposition är en djup knäböj, med stången på ryggen. Sedan utför en helt enkelt pressar, bakom huvudet, sittandes på huk. Jobbigare än den ser ut, inte minst för bålen och övre rygg.


Huksittande enarmspressar

Återigen sätter vi oss på huk, men denna gång pressar vi en kettlebell (eller en hantel). Gör några repetitioner med höger, sedan med vänster. Håll bålen upprätt genom hela rörelsen.


Z-pressar

Sitt på golvet med benen rakt ut åt sidorna. Pressa en kettlebell eller hantel, först några repetitioner med höger, sedan vänster. Försök sitta så upprätt du kan (rak rygg) och håll balansen genom att använda magmusklerna.


Här kan du se en video på alla tre press-varianter:

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar