Uncategorized

Några dagar i alperna

Jag åker extremt sällan på semester. De senaste… 8 åren, har jag inte varit på semester utöver mina besök i Schweiz. Och Schweiz är ju hemma för mig. Oftast gör jag inget speciellt när jag är nere och hälsar på, utan ägnar tiden åt att ta igen tid med min familj här nere. Dagarna ser ut ungefär som hemma, men går i ett lite lugnare tempo. Sedan jag började ta med J till Schweiz har det blivit lite fler utflykter under besöken dock; jag har ju velat visa honom mitt fina hemland.

När jag fyllde år i somras fick jag en skidresa i present av pappa. Jag skulle bara ta mig till Schweiz i januari så ordnade han med boendet i alperna. De senaste månaderna har jag längtat och längtat, och nu äntligen var det dags att åka. Jag, J och vår kompis satte oss på flyget ner i lördags, och efter en dag hemma i huset begav vi oss mot alpstugan i måndags.

På tisdag var det dags att dra på sig snowboardbootsen för första gången på tio (!) år och jag ska erkänna att jag var rätt nervös. Osäker på huruvida jag fortfarande kunde åka. Men det gick riktigt bra! Det är inte högsäsong här ännu så backarna är härligt folktomma och vi har dessutom helt magiskt väder, så åkningen är verkligen hur härlig som helst.

Halva myset med att vara i alperna är att stanna i de mysiga alpstugorna och dricka något gott i den värmande solen, så det har vi såklart gjort en hel del. Andra halvan myset är att inta mängder av choklad och vin, vilket vi givetvis också tagit på allvar och gjort.

Idag blir vår tredje dag i backarna och efter den har vi ytterligare en dag kvar, innan vi rör oss tillbaka hem. Till Sverige åker vi först på söndag. Jag saknar hundarna otroligt mycket men vet att de har det superbra på hundhotellet (där de denna gång bor i ”premium-rummet”…. deras hotellvistelse var många tusen dyrare än vår resa till Schweiz haha). Så nu blir det till att njuta de sista två dagarna på brädan, och njuta av sällskapet såklart. Jag älskar att vara hos pappa, och tänker varje gång att jag önskar vi bodde närmare varandra.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar