BARS & RUTOR PROTEINBAK Recept

Proteinbar med smak av chokladboll

Jag är tydligen inne i en chokladbolls-period. Jag skyller detta på Tyngre och deras senaste smak av proteinpulver, som ju smakar just chokladboll. Det är förövrigt ett roligt sätt för mig att utmana mig själv på (och bra när jag känner mig oinspirerad); att ha en smak av exempelvis ett proteinpulver, och sedan försöka komma på olika bakverk att använda det i. Först gjorde jag det givna; klassiska (protein)chokladbollar, därefter en makalöst god chokladbolls-kladdkaka, och igår morse ställde jag mig och gjorde proteinbars med smak av chokladboll.

De blev precis lika goda som jag hade hoppats på. Utan att överdriva; smakar som delicatoboll. Förutom kasein proteinpulver smaksatte jag barsen med en skvätt kaffe och Barebells fudge-milkshake, och så använde jag min to-go-to-sötning när det gäller bars: fibersirap. För extra gotti täckte jag slutligen barsen i mörk choklad och strösslade över lite riven kokos.


Proteinbar med smak av chokladboll

receptet ger 3 bars

Du behöver:

  • 2 msk (15g) havremjöl
  • 2 msk (14g) fettreducerat kokosmjöl (vanligt kokosmjöl går också bra)
  • 2,5 msk (13g) kasein proteinpulver, jag använde Tyngre’s chokladboll
  • 1 msk (7g) kakao
  • en nypa salt
  • 1,5 msk (23g) mandelsmör
  • 2 msk (40g) fibersirap gold, jag använde Nicks sirap med honungssmak
  • 1/2 msk starkt kaffe
  • 1 msk vätska, jag använde Barebells milkshake i smaken Fudge, men mjölk går också bra
  • 40g mörk choklad
  • riven kokos

Gör så här:

  1. Blanda havremjöl, kokosmjöl, kasein, kakao och salt i en bunke.
  2. I en liten skål, värm försiktigt ihop mandelsmör och sirap i micro. Det går fort, ca 10-15 sekunder. Tillsätt kaffe och milkshake/mjölk och rör ihop tills jämnt.
  3. Häll smeten över den torra blandningen och arbeta ihop till en deg.
  4. Forma 3 bars och lägg på ett bakplåtspapper på en tallrik eller skärbräda, ställ in i kylen en stund.
  5. Smält chokladen, bre över barsen (eller doppa barsen i chokladen) och strö över riven kokos.
  6. Ställ in i kyl att stelna.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar