MJUKA KAKOR & MUFFINS PROTEINBAK Recept

Proteinmuffins med vit choklad & citron

Proteinmuffins kan vara trixiga att få till. Det är en fin avvägning när det kommer till vilket protein en använder och hur mycket, vilket mjöl en har i smeten och hur en bäst gräddar dem. Jag har ett par recept för muffins som jag verkligen gillar, storfavoriten är nog mina kladdiga choklad- och hasselnötsmuffins, de är magiskt goda men innehåller inget proteinpulver. Jag har också recept på muffins med proteinpulver, som exempelvis mina kanelmuffins med karamelliserat äpple och mandelcrumble, och där är basen vita bönor.

Den här gången ville jag baka muffins med proteinpulver, men utan bönor. Jag funderade i några dagar och kom till slut att tänka på mina proteindonuts jag gjort tidigare, de får nämligen en fantastisk konsistens som är liksom både luftig och saftig på en och samma gång. Det receptet innehåller, till skillnad från många andra ”proteinpulver-boostade” recept, inte så mycket ägg. Jag gillar inte när det blir för ”äggigt”, och verkligen inte i muffins. Så jag bestämde mig för att köra på donut-receptet, men gjorde några små justeringar för att det skulle bli bra med just den smaksättningen jag ville ge mina muffins.

I min kyl hade jag nämligen en bytta sockerfri lemon curd, som blev över efter att jag gjorde min marängtårta i förra veckan, och den ville jag använda i mina muffins. Det tog mig inte många sekunder att bestämma mig för vad jag ville kombinera lemon curden med – vit choklad! Närmare bestämt proteinella vit choklad. Dessutom hade jag en ensam liten lemon curd/white chocolate-proteinbar från Barebells liggandes i skafferiet, så den fick bli topping och pricken över i på dessa muffins.

NOG SNACKAT, nu ska ni få se hur de blev. Låt mig presentera mina nya favoritmuffins:

De blev verkligen en succé! Saftiga, vaniljsmakande muffins med en hint av vit choklad, fyllda med lemon curd och toppade med lite krisp i form av den hackade proteinbaren.

Nu har jag hittat mitt to-go-to-recept när det ska bakas proteinmuffins!


Proteinmuffins med vit choklad & citron

receptet ger 6 muffins

Du behöver:

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och ställ ut 6 muffinsformar på ett ugnsgaller (jag använder formar i silikon och rekommenderar det varmt, så smidigt!)
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål, ställ åt sidan.
  3. Vispa/rör ihop ägg, mjölk, sirap och proteinella. Vänd ner den torra blandningen och vänd ihop med slickepot.
  4. Finhacka proteinbaren, så smått du kan så det blir likt ett ”smul”.
  5. Fördela muffinssmeten mellan muffinsformarna och toppa med proteinbars-smulet.
  6. Grädda i ca 11-12 minuter, ta ut och låt svalna.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar