Livet Vardagsuppdatering

Life lately – maj

Den senaste tiden har det hänt en väldans massa grejer i mitt liv, och jag har haft fullt upp att liksom ”hänga med” själv. Här i bloggen har jag under denna period främst delat recept, jag kan ärligt talat knappt minnas när jag senast skrev en längre text eller delade med mig av lite vardagsfint… trist, tycker jag, och jag hoppas snart få lite mer både tid och inspiration att faktiskt skriva mer igen.

Men idag tänkte jag faktiskt visa lite ur just vardagen, så som den sett ut senaste tiden. Senaste månaden närmare bestämt.


Maj inleddes med mycket jobb, för lite tid och en rätt stor tomhet i bröstet. Jag var inte alls värst pepp i början av maj. Någonstans i mitten av månaden sa jag upp mig (kommer fortfarande jobba för Styrkelabbet, men som frilans, så that’s all good!) och bland det första jag gjorde då var att plocka fram en liten canvas och börja på en ny mandala. Typisk grej jag inte haft tid för senaste månaderna.

Med lite mer tid och frihet kunde jag börja göra fina saker som att träffa vänner för att spontant-luncha mitt i veckan. Jag har på tal om det hittat ett nytt favorit-hak precis där jag bor, som gör världsgoda poké bowls. Har hämtat hem bowls fler gånger de senaste veckorna än vad jag är villig att erkänna. Detsamma gäller mitt intag av glass, vilket visserligen är ständigt högt men nu ändå nått någon slags pik. Jag bara får-inte-nog.

Och när vi ändå är inne på ätbart, så kan jag meddela att jag fortfarande är lika nykär i rostad lök som jag var i början av månaden när jag skrev om det sist. Jag har det på cirka allt. Senast nu idag, toppade jag min lunch med rostad lök. Allt blir tydligen lite godare med rostad lök. Fattar inte varför ingen sagt det till mig tidigare?!

Något jag gjort mer av denna månad är något så simpelt (det är simpelt i praktiken, i alla fall) som att leva mer. Jag har druckit (nåja, sippat på) fler glas vin i kvällssolen med fina vänner, jag har skapat nya bekantskaper, jag har avslutat destruktiva relationer, jag har varit lite mer spontan, jag har blivit kär – the list goes on, men summa summarum är i alla fall att livet kan vara riktigt fint när man tar sig tiden att faktiskt leva det. Jag behöver tydligen påminna mig själv om det med jämna mellanrum.

Till och med träningen har börjat gå riktigt bra igen! Maj har varit en suverän träningsmånad, både till antalet tränade pass men framför allt så har känslan i träningen varit superfin. Jag har inte haft ont och jag har känt mig stark – och då är det ju så fruktansvärt roligt att träna. Just nu kör jag under- och överkroppspass, och får till ungefär 6 pass i veckan.

Så, det var lite om min maj. Snart kliver vi över i juni och det blir officiellt sommar. Jag är väldigt förväntansfull och optimistisk inför denna sommar, även om jag egentligen inte har många planer alls. Jag bara känner på mig att den kommer bli fin!

PS vill du se mer från min vardag och kanske läsa lite mer tankar, så delar jag mer sådant på min instagram.

Du kanske gillar

2 Kommentarer

  • Svara
    Malin
    1 juni, 2020 at 11:37

    Åh vad härligt fanny! 😋 Det är du värd. Jag undrar om du kan skriva ut dina över och underkroppspass? Och berätta lite om vilka skador du har? Jag behöver nämligen lite pepp. Orkar inget längre tycker jag men ändå försöker jag träna allt jag kan och hitta något som jag tycker är kul. Börjat springa lite men det är en hatkänsla oftast. Börjat snegla på crawlkurs igen. Böjer bänkar och markar men inte i närheten av de vikter jag en gång var…. Innan jag gick in i väggen kroppsligt och mentalt och fick adhd utredning.
    Ha en bra dag!
    M

  • Svara
    Anonym
    1 juni, 2020 at 16:02

    Vilket peppigt inlägg (tyckte jag)!

    Skulle vara kul med inlägg med typ hur man kan ”hotta upp” tråkiga hemmaluncher -typ lägg till rostad lök, eller så som du gör med plockmat. n Plockmatsguide? Eller om man nu har, t.ex. hummus kvar -hur kan man omvandla det till lite vardagslyx (blanda ner pesto, bre i en wrap)?

Lämna ett svar