Recensioner Vardagsuppdatering

En favorit: Garant Vegan Burger

Okej, såhär. På Valborg var jag på kalas. Det var himla trevligt och för första gången sedan förra sommaren drack Fansan mer alkohol än ett halv glas vin. Någon gång fram emot klockan två på natten bjöds det på överbliven mat som grillats tidigare under kvällen, och jag åt en vegansk burgare. Den var fantastisk. Sådär så jag nästan blev lite tårögd och sörjde när den var uppäten.

Sedan dess har jag gått förbi frysdisken i butiken och sett burgaren, tänkt att jag ska köpa hem och tillaga. Men jag har liksom inte vågat, för det hade ju trots allt intagits X antal drinkar där på Valborg innan jag smakade burgaren, och jag ville inte förstöra mitt magiska minne av hur god den var.

Men, i veckan var de på extrapris, de veganska burgarna från Garant, och jag köpte med mig ett paket hem ändå.

Jag köpte också en påse sötpotatis pommes, sallad, tomat, gurka och srirachamajo. När vi igår kom hem vid 19-tiden trötta och hungriga passade det perfekt att slänga in pommesen i ugnen, steka burgarna och skära upp grönsakerna. Inom tjugo minuter hade vi middagen klar och kunde sätta oss i kvällssolen på altanen och hugga in.

Vi skippade alltså bröd och körde på salladsblad istället. Jag hade även gjort picklad lök, men den glömde jag i kylen. Så vi kör repris snart igen, för picklad rödlök hade varit pricken över i på dessa burgare! Srirachamajo är en storfavorit hos mig, och förutom den hade vi även en sås från Hellmann’s som jag fått hem i en tidigare smakbox.

Jag kunde i alla fall med glädje konstatera att det inte alls var alkoholen som talade där under valborgsnatten, utan de veganska burgarna från Garant ÄR verkligen supergoda. Pjuh, vilken tur.

Jag gillar överlag Garants utbud av produkter, inte minst de vegetariska/veganska. Till exempel deras formbara färs, den är en riktig vardagsfavorit hos mig!

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar