MOUSSE, KRÄM & PUDDING Recept

Fläder-curd

När jag lyckats göra god, sockerfri flädersaft började mitt huvud genast kreera receptidéer innehållandes fläder. För ut att testas var att göra lemoncurd med fläder, alltså fläder-curd.

Resultatet blev en len, ljuvligt god curd med perfekt balans mellan citron, sötma och fläder. Om någon dag kommer ni få ett första recept där jag använt fläder-curden i ett bakverk, och senare veckan tänkte jag göra ytterligare ett experiment som jag tror kommer bli helt ljuvligt det också. Så, stay tuned, som en säger!

FLÄDER-CURD

receptet ger ca 3 dl

Du behöver:

  • 1,5 dl (127g) Use Like Sugar, eller annan sötströ
  • 2 hela ägg
  • 2 äggulor
  • saften från 1 citron
  • 1 dl sockerfri flädersaft, koncentrerad
  • 90g kokosolja

Gör så här:

  1. Vispa upp ägg, äggulor och sötning till en fluffig smet.
  2. Koka upp citronsaft, flädersaft och kokosolja i en kastrull.
  3. Häll den varma flädersaften över ägg-vispet, vänd ihop och häll sedan över i kastrullen igen.
  4. Värm på låg värme och rör hela tiden tills det börjar tjockna.
  5. Häll upp curden i burkar och låt svalna. Förvara sedan i kyl.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar