BROWNIES & BLONDIES Recept

SALTED CARAMEL WHITE CHOCOLATE BLONDIE

Åh åh åh, här kommer ett riktigt jäkla guldrecept hörni! Jag fick ett akut baksug igårkväll och slängde då ihop dessa blondies, och efter en natt i kylen (brownies och blondies mår alltid bra av att få övernatta i kylen innan de skärs upp och äts) smakade jag imorse och blev ärligt talat rätt till mig över hur goda de var.

Dessutom kan jag meddela att de är kids-approved. Kanske inte helt otippat med tanke på att det är kola-smakande blondies fyllda med sega bitar av vit choklad vi talar om, men ändå.

Basen till dessa blondies är liknande min gamla favvo Chocolate Chip Blondies, men eftersom jag inte hade tillräckligt mycket mandelmjöl hemma ersatte jag en del med havremjöl, och drog ner den totala mängden mjöl något. Istället för mandelsmör hade jag i Proteinella Salted Caramel, som ni vid det här laget kanske noterat kommit att bli en storfavorit hos mig. Den är så makalöst god! Sist men inte minst ersatte jag hackad choklad med en hackad proteinbar i vit choklad-smak.


SALTED CARAMEL WHITE CHOCOLATE BLONDIE

receptet ger 8 små blondies

Du behöver:

  • 30g kokosolja
  • 40g proteinella salted caramel
  • 50g (2,5 msk) mörk fibersirap, jag använde nicks med honungssmak
  • 1 ägg
  • 1,5 dl (57g) mandelmjöl (EJ fettreducerat)
  • 1 dl (45g) havremjöl
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/4 tsk salt
  • 1 white chocolate proteinella proteinbar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör/vispa (för hand) ihop kokosolja, proteinella, ägg och sirap i en bunke.
  3. Rör ner mandelmjöl, bikarbonat och salt och rör ihop.
  4. Bre ut i en form (jag använde en brödform i silikon) och grädda i 15 minuter.
  5. Låt svalna innan du skär upp (allra helst låter du den övernatta i killen) och förvara sedan i kylen.

Du kanske gillar

1 Kommentar

  • Svara
    Fredrik
    23 juli, 2020 at 18:20

    Oh! De här måste jag testa (Precis som alla andra recept här!)
    Men jag låter dem övernatta i kylen istället! 😀

    Tack för en grym Blogg!

Lämna ett svar