Träning Vardagsuppdatering

Välkommen till vårat hemmagym!

Nu har vi haft premiärvecka för vårat hemmagym, och oj så nöjda vi är! Jag tänkte skriva ett par inlägg om gymmet, med detta inlägg som start där jag ger er en överblick över hur gymmet ser ut, för att sedan specificera mig lite kring vad vi gjort rent renoveringsmässigt, till hur vi byggt lyftarplattformen, till vilken utrustning vi valt och varför.

Först, låt oss blicka tillbaka på hur det rum som idag är gym såg ut när vi flyttade hit:

Vi tänkte till en början bara riva ner alla hyllor och måla väggarna vita, men så bestämde vi oss för att de vore lite härligare med högt i tak och bjälkar… sagt och gjort; taket revs, nya väggar bygges, ny isolering, nytt tak…. el drogs, det spacklades, det målades, golv oljades och spegel sattes upp och till slut, strax efter årsskiftet, var det klart.

Några småsaker är inte klara ännu; till exempel tänkte vi bygga armgång mellan bjälkarna som går genom rummet (se bild ovan). Och i nästa vecka monteras värmepumpen. Men det går såklart alldeles utmärkt att träna i gymmet redan nu, vilket vi gör och älskar!

Vi (och med ”vi” menar jag min sambo) har gjort allting själv. På så vis höll vi kostnaderna nere, materialkostnaderna landade på runt 14000:-. Sedan beställde vi en stor spegel (300x200cm) från en lokal glasmästare, vilket är det mest ekonomiska eftersom det som verkar kosta är frakt och montering. Sedan kommer det alltså en montör för att montera värmepumpen vi fyndade till ett bra pris tidigare i höstas, vilket också kostar några tusen. Slutligen, allting inne i gymmet har vi beställt från Gymkompaniet. Jag hade hört mycket gott om dem sedan tidigare och nu när också jag är kund kan jag bara instämma i lovorden; allting har verkligen funkat super. Bra kundservice (och snabb) och pålitlig och punktlig leverans.

Låt oss nu ta en kik in på gymmet! Vi kan ju börja med det ståtligaste: lyftplattformen med half rack.

Själva plattformen består av två rader lyftgolv premium 30mm och två ihopskruvade plywoodskivor mellan dem, och racket är ett halfrack XT8 från Master. Vi köpte två skivstångsset premium med bumper plates från Recoil.

Vi vänder oss om och hittar då en kryssdragshalva. Till den har vi lite olika handtag osv men mer om det i det kommande, separata inlägget om just denna maskin.

Mitt emot kryssdraghalvan har vi ett stort fönster. Där står en korg med foamrollers och mattor, ett par kettlebells och byggbara hantlar. I framtiden tänker vi oss väl både ett gäng ”riktiga” hantlar hit, samt en ställning till dem. Men än så länge räcker detta fint!

Direkt till höger när man kliver in på gymmet står det två motionscyklar, närmare bestämt heter de Master Fitness B4210. Det är helt klart en av de enklare cykel-varianterna som finns hos Gymkompaniet, men för oss duger de bra. Vi har hängt upp en tv på väggen framför dem för att göra konditionspassen något mer uthärdliga.

Det är så himla härligt att ha cirka ju sekunders promenadväg till gymmet. Jag längtar till sommaren, ser framför mig hur vi har dörren till gymmet öppen och hund och barn springer in och ut, vi kanske släpar med oss en stång och några viktplattor ut för att böja i solen… åh, ja det blir fint!


Inlägg om de olika delarna av gymmet:

Du kanske gillar

3 Kommentarer

  • Svara
    Bengt Isak
    24 januari, 2021 at 09:03

    Wow

  • Svara
    Jes
    24 januari, 2021 at 14:26

    Så drömmigt! Ser fram emot att få se mer kring hur nu gick tillväga. 😃

  • Svara
    amalia
    29 januari, 2021 at 18:49

    Så underbart att kunna ha gymmet hemma 🙂
    /Amalia

Lämna ett svar