Vardagsuppdatering

Hej Malmö

I torsdags satte jag mig på tåget för att åka ner till min nyligen nerflyttade vän Katri i Malmö. Jag kom fram rätt sent och då var det enda rätta att köpa med sig en falafelrulle hem och sedan däcka. Sedan dess har vi roat oss med följande:

Igår började vi dagen med x antal stora koppar kaffe och lugnt mys i hennes fantastiskt mysiga lägenhet. KOLLA BARA MYSET:

Efter några timmars hemmachill begav vi oss ut. Vi hann ungefär 150 meter, sedan såg Fanny en Amstaff och var då givetvis tvungen att börja prata med matte och gosa med den superhärliga lilla vovven. Där fastnade vi i 30-45 minuter, pratandes om dessa rasers förträfflighet. En rolig sidenote här är att jag lärde känna Katri just genom mina hundar, för snart två år sedan, då jag sökte hundvakt och Katri hörde av sig. Sen blev hon en fin kompis som varken jag eller mina doggies ville vara utan. Hur som helst, när vi babblat färdigt med kvinnan och hunden traskade vi vidare, vi promenerade genom varenda park vi hittade, för att sedan fokusera på det som var målet för dagen: att leta upp så många second hand-butiker som möjligt.

Efter 3 timmar på stan var vi båda helt mosiga i skallen och behövde påfyllning. Så vi köpte varsin glass och slog oss ned på en bänk för att titta på folk ett tag. Vi köpte båda Barebells senaste glasspinne; Banana Swirl Caramel (eller heter den Banana Caramel Swirl? Oklar logga.) och den var mycket god.

När vi slukat våra glassar började vi traska hemåt igen. Via en park, naturligtvis. Väl hemma behövde Katri plugga en stund så under tiden hon gjorde det lånade jag hennes hantlar för ett kort litet pass. Sedan var det dags för det vi sett fram emot hela dagen: middagen. Vi lagade ”fooled pork” aka pulled jackfruit, serverad i små tacobröd med massa goda tillbehör. Jag kommer skriva ihop receptet och posta här i bloggen, lovar. Tänkte göra det under tågresan hem imorgon, så håll ut och håll utkik, för det här var SÅ gott!

Idag har vi en slow morning igen, och dagen är ännu rätt oplanerad utöver en bokad middag på Mineral ikväll och innan dess vill vi få till ett löppass i en av de fina parkerna vi passerade igår. Jag har nämligen införskaffat löparskor och vill komma igång med löpning! Dagens pass blir mitt andra löppass, haha, så än kan jag knappast kalla mig ”en sådan som löper”, men första passet gick långt över förväntan så jag är optimistisk till att jag kommer hålla i det. Jag ska bara försöka skynda långsamt och hellre ha för lätta pass så jag är sugen på att göra om det, än att pressa mig för mycket. Det är min taktik.

Nej men hörrni det var nog allt för denna gång. Jag återkommer med receptet på pulled jackfruit, för det blev så himla smarrigt så ni måste testa.

Du kanske gillar

1 Kommentar

  • Svara
    Vi cent
    17 april, 2021 at 10:46

    Girls like pulled

Lämna ett svar