Vardagsuppdatering

Fina saker i november

När jag öppnade kalendern imorse insåg jag att det är två veckor till första advent (!) och jag förstår inte riktigt vart tiden tar vägen?! Jag har liksom knappt lärt mig fylla i datum med år 2021 och snart glider vi över till 2022?? Nåväl, det är iallafall minst sagt höst nu, och som varje år skulle jag gärna spola förbi hela november, med allt regn och rusk (och leriga hundtassar) som kommer med denna skitmånad. Tur att man snart får börja julmysa, det gör hela det här mörkret lite mer tilltalande.

Men oavsett vad man tycker om det så får vi månadernas skitmånad november, varje jäkla år, så jag har försökt göra det bästa utav det. Här kommer några härliga stunder ur min november:

TÄNDA LJUS. Jag är ärligt talat rätt dålig på att komma ihåg att faktiskt tända mina ljus, men jag har i alla fall införskaffat en hel massa nya fina ljusstakar och ljuslyktor, för att ”uppa myset” lite denna vintersäsong.

MAT. Ovan en av våra numera paradrätter här hemma; poké bowl. Denna gång med marinerade och frästa filébitar från Hälsans kök (en av mina favoritprodukter!), och så de obligatoriska grejerna; picklad rödlök, mango, gurka, avokado och i botten såklart smaksatt ris. Denna gång havreris, som visade sig passa alldeles utmärkt i poké bowl!

Vi har också varit ute och ätit några gånger. Bland annat libanesiskt på Byblos här i Uppsala, där vi beställde in en vegetarisk avsmakningsmeny. Mycket gott! Jag har sagt det förr men det tåls att upprepas: RÖROR hörrni, röror! Livets grej. Just libanesiska röror har en alldeles egen plats i mitt mathjärta. Så himla gott!

CLEMENTINSÄSONGEN ÄR HÄR. Det är väl ändå en av de få fina sakerna med den här årstiden (och helt ärligt är nog 99% av sakerna jag anser ”fina” med den här årstiden ätbara saker)

Jag har till och med ”gjort mig fin” några gånger de senaste veckorna. Jag får ryck med jämna mellanrum, då jag plötsligt får för mig saker som att ”smink är rätt kul”, och att ”jag borde ha lite smycken ibland”. Igår, när jag var hos min mor på födelsedagsmiddag, hade jag till och med en tröja i FÄRG. Eller ja den var milt milt ljusgrön. Men för att vara jag är det otroligt vågat och färgsprakande så ville ändå nämna det.

I veckan som kommer blir det lite mer jobb igen, dels ska jag in till Stockholm för att plåta, sedan blir det nog främst datorjobb. Och (!!) jag kommer berätta en svinrolig nyhet för er, förhoppningsvis redan nu i veckan. Är lika delar jättepepp och jättenervös, men det är något jag jobbat med ett bra tag nu och gjort exakt allt själv med, så ska bli himla kul att dela med mig äntligen! ”Stay tuned”, som man säger.

Du kanske gillar

1 Kommentar

  • Svara
    Sofia
    15 november, 2021 at 08:48

    Såna här inlägg är så härliga!!! <3

Lämna ett svar