LUNCH & MIDDAG Recept RÖROR, SÅSER & DIPPER

Pistagepesto (enkel vardagspasta)

Vi åt en så himla god middag ikväll. Huvudrollen hade en enkel, men ack så god, pistagepesto. Den innehöll pistagenötter, parmesan, olivolja, vitlök och basilika – rätt klassiska pestoingredienser alltså. Men, jag rev även ner citronskal (och pressade i lite saft) och slutligen så mixade jag även ner en dl vita bönor. Typiskt smart sätt att uppa proteininnehållet!


PISTAGEPESTO – med vita bönor

Du behöver:

  • 1 dl skalade pistagenötter
  • 1 dl vita bönor (sköljda och avrunna)
  • 1/2 dl parmesanost
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 citron, rivet skal och saft
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 kruka färsk basilika
  • 3 msk vatten
  • salt

Gör så här:

  1. Koka upp vatten i en liten kastrull, lägg ner pistagenötterna och låt koka i 3 minuter. Låt rinna av.
  2. Mixa ihop pistagenötterna med resterande ingredienser (utom salt) till en slät pesto. Smaka av med salt.

Men vad åt vi till peston då? Jo, jag började med att steka en finhackad gul lök tillsammans med tunna skivor av zucchini. Tills de blivit mjuka bara. Sedan kokade jag spagetti. När den var klar blandade jag ner peston, den stekta zucchinin och löken, och en burk marinerade kronärtskockor. En hel del salt och nymalen svartpeppar på det. Till åt vi även stekta filébitar från Hälsans Kök (en av mina favoriter!) Det här var det godaste jag ätit på länge. Kommer definitivt göras om – snart!

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar