BARS & RUTOR PROTEINBAK Recept

PUMPA-PROTEINBARS med kanel & vit choklad

Jag har haft en burk med jordnötssmör ”pumpkin cake” ståendes i skafferiet i några veckor nu, men inte riktigt vetat vad jag skulle göra med det. Jag tog för givet, pga namnet, att det var ett smaksatt jordnötssmör, som smakade just pumpakaka. Jag tänkte mig ett söt, kanelsmakande jordnötssmör. Det var först när jag öppnade burken igår som jag insåg att ”pumpkin” helt enkelt syftade på att det innehöll pumpafrön. Så mycket ”kaka” var där däremot inte. Det var helt enkelt ett jordnötssmör med pumpafrön och lite dadelsirap. Så något sötare smak än vanligt nötsmör, men ärligt talat knappt ens det. Det smakade som man tänker sig att ett nötsmör gjort på jordnötter och pumpafrön borde smaka. Vilket är gott! Men ja, namnet är rätt missvisande.

Hur som helst var jag igår fast inställd på att baka något med detta nötsmör, så jag fick bara tänka om lite. Jag hade dessutom hittat sockerfri vit choklad (det är SÅ svårt att hitta!?) tidigare i veckan. På Dollarstore, av alla ställen. Så den ville jag använda. Och kanel och vit choklad är en fin kombo, så jag valde att köra på min kanel-kake-idée ändå.

Jag bestämde mig för att göra proteinbars. Jag smaksatte med kasein proteinpulver i vaniljsmak, och en rejäl dos kanel. De blev riktigt goda! Smakade pepparkaksdeg. Inte överdrivet söta, så om du är riktigt söt-tokig kan du ha i lite mer sötning av något slag. Jag tyckte de blev bra precis såhär, framför allt i kombination med den vita chokladen, som ju är väldigt söt. Och konsistensen blev grym!


PUMPA-PROTEINBARS med kanel & vit choklad

receptet ger 2 proteinbars

Du behöver:

Gör så här:

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Tillsätt sirap, jordnötssmör och mjölk och arbeta ihop till en deg.
  3. Forma två bars, ställ åt sidan.
  4. Smält chokladen och doppa barsen däri. Ställ in i kylen så chokladen stelnar.

Du kanske gillar

Inga kommentarer

    Lämna ett svar